2020. október 22. csütörtök Előd

Őrület, mennyit kaszált budai lakásával a Kossuth-díjas színészlegenda


Hatalmasat nyerhetett ingatlanján Lukács Sándor színművész. A 8 éve vásárolt ingatlanja azóta akár meg is háromszorozhatta értékét, így az sem kizárt, hogy a vásárlással nagyjából 60-70 millió forintot is kaszálhatott.

A Széll Kálmán térnél vett lakást 8 évvel ezelőtt Lukács Sándor, Kossuth-díjas színművész és felesége, és azt is elárulták, hogy a Vérmezőhöz közeli otthonuk 98 négyzetméteres - derül ki a Story cikkéből. Azt nem mondták el, hogy pontosan mennyiért vásárolták a lakást, de 8 évvel ezelőtt meglehetősen alacsonyak voltak az ingatlanárak - sokkal alacsonyabbak, mint most.

Saját otthonra vágysz? Válogass a lakáshitelek között a Pénzcentrum kalkulátorával!

A lakás méretéből és a rendelkezésre álló négyzetméterárakból már könnyen ki tudjuk számolni, hogy mennyibe is kerülhetett hozzávetőlegesen az ingatlan. Az Ingatlannet.hu információi szerint 2011 tavaszán az átlagos négyzetméterár Krisztinavárosban 306 917 forint volt, így a lakás piaci ára akkor 30 millió 77 ezer forint lehetett.

A mai ingatlanpiaci viszonyok között ez egy nevetséges ár, hiszen ez Budapest egyik legdrágább kerülete, ahol egy ekkora lakás simán érhet 100 millió forintot is.

Ha az Otthontérkép Vérmező környékére vonatkozó átlagos négyzetméterával kalkulálunk (ez 530 ezer forint), akkor kijön, hogy az ingatlan hozzávetőleges értéke 51 millió forint körül alakulhat. A portál a Nemzeti Adó és Vámhivatal által megadott négyzetméterárakat tünteti fel. Azaz a színművész még így is 20 millió forintot kaszálhatott a lakással. A lakás azonban lehet ennél sokkal értékesebb is.

Hogy reális képet kapjunk, felkerestünk pár hirdetést az egyik ingatlanportálon. Találtunk is a Vérmezőnél, az Attila úton egy 94 négyzetméteres lakást, amelyet 60 millió forintért hirdetnek. Vannak azonban ennél magasabb árak is - az előbbi lakás például kétszobás volt, de szintén az Attila úton egy 96 négyzetméteres, 2+2 félszobás lakáshoz már 99 millió forintért juthatunk hozzá. Persze sok múlik az ingatlan állapotán, hiszen 105 négyzetméterest is találtunk 86 millióért.

30 millió körül azonban itt, ekkora lakást már lehetetlen vásárolni.

Jól járt, aki akkor vásárolt

Mindez azt jelenti, hogy a színész hatalmasat kaszált a lakáson, és ha csak az 51 milliós értékkel kalkulálunk, akkor is 60 százalékos hozamot realizált 8 év alatt. Ez éves szinten 7 százalék - ilyen mértékű befektetés ma már alig akad a piacon. A valós ár azonban ennél jelentősen magasabb, így a kétszámjegyű hozam tűnik inkább reálisnak.

Ahogy az látható, a válság után padlón voltak az ingatlanárak, így aki akkor vásárolt, nagyon nagy nyereségre tehetett szert. Az ingatlanok árának emelkedése azonban elemzők szerint nem áll meg, még ma is könnyen lehetséges, hogy 5 százalékos hozamot realizál évente az, aki ingatlanba fektet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó