2019. április 26. péntek Ervin

Őrület, mennyit kaszált budai lakásával a Kossuth-díjas színészlegenda


Hatalmasat nyerhetett ingatlanján Lukács Sándor színművész. A 8 éve vásárolt ingatlanja azóta akár meg is háromszorozhatta értékét, így az sem kizárt, hogy a vásárlással nagyjából 60-70 millió forintot is kaszálhatott.

A Széll Kálmán térnél vett lakást 8 évvel ezelőtt Lukács Sándor, Kossuth-díjas színművész és felesége, és azt is elárulták, hogy a Vérmezőhöz közeli otthonuk 98 négyzetméteres - derül ki a Story cikkéből. Azt nem mondták el, hogy pontosan mennyiért vásárolták a lakást, de 8 évvel ezelőtt meglehetősen alacsonyak voltak az ingatlanárak - sokkal alacsonyabbak, mint most.

Saját otthonra vágysz? Válogass a lakáshitelek között a Pénzcentrum kalkulátorával!

A lakás méretéből és a rendelkezésre álló négyzetméterárakból már könnyen ki tudjuk számolni, hogy mennyibe is kerülhetett hozzávetőlegesen az ingatlan. Az Ingatlannet.hu információi szerint 2011 tavaszán az átlagos négyzetméterár Krisztinavárosban 306 917 forint volt, így a lakás piaci ára akkor 30 millió 77 ezer forint lehetett.

A mai ingatlanpiaci viszonyok között ez egy nevetséges ár, hiszen ez Budapest egyik legdrágább kerülete, ahol egy ekkora lakás simán érhet 100 millió forintot is.

Ha az Otthontérkép Vérmező környékére vonatkozó átlagos négyzetméterával kalkulálunk (ez 530 ezer forint), akkor kijön, hogy az ingatlan hozzávetőleges értéke 51 millió forint körül alakulhat. A portál a Nemzeti Adó és Vámhivatal által megadott négyzetméterárakat tünteti fel. Azaz a színművész még így is 20 millió forintot kaszálhatott a lakással. A lakás azonban lehet ennél sokkal értékesebb is.

Hogy reális képet kapjunk, felkerestünk pár hirdetést az egyik ingatlanportálon. Találtunk is a Vérmezőnél, az Attila úton egy 94 négyzetméteres lakást, amelyet 60 millió forintért hirdetnek. Vannak azonban ennél magasabb árak is - az előbbi lakás például kétszobás volt, de szintén az Attila úton egy 96 négyzetméteres, 2+2 félszobás lakáshoz már 99 millió forintért juthatunk hozzá. Persze sok múlik az ingatlan állapotán, hiszen 105 négyzetméterest is találtunk 86 millióért.

30 millió körül azonban itt, ekkora lakást már lehetetlen vásárolni.

Jól járt, aki akkor vásárolt

Mindez azt jelenti, hogy a színész hatalmasat kaszált a lakáson, és ha csak az 51 milliós értékkel kalkulálunk, akkor is 60 százalékos hozamot realizált 8 év alatt. Ez éves szinten 7 százalék - ilyen mértékű befektetés ma már alig akad a piacon. A valós ár azonban ennél jelentősen magasabb, így a kétszámjegyű hozam tűnik inkább reálisnak.

Ahogy az látható, a válság után padlón voltak az ingatlanárak, így aki akkor vásárolt, nagyon nagy nyereségre tehetett szert. Az ingatlanok árának emelkedése azonban elemzők szerint nem áll meg, még ma is könnyen lehetséges, hogy 5 százalékos hozamot realizál évente az, aki ingatlanba fektet.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

04.25-04.30
Országos

Interspar

04.25-04.30
Országos

Aldi

04.25-04.30
Országos

Lidl

04.25-04.30
Országos

Auchan

04.25-04.30
Országos

Tesco

04.23-04.30
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk