2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Őrület, ami az ingatlanpiacon folyik: már egy panellakás is pikk-pakk elkel


Az Otthon Centrum adatai szerint a panellakások keltek el a leggyorsabban 2019. első félévében Magyarországon. Értékesítésük átlagos ideje az első hat hónap tapasztalatai alapján 70 napra tehető.

A legrövidebb idő - átlagosan mindössze két hónap - alatt Budán és a régióközpontokban keltek el a házgyári technológiával készült lakások.  Ezzel szemben a téglából épült otthonok átlagos értékesítési ideje 83 nap volt. A külső pesti kerületekben és a vidéki városokban két és fél hónap alatt találtak gazdára az ingatlanok.  A főváros többi részén, valamint a 25 ezer főnél kisebb városok esetében az értékesítési idő két héttel hosszabb.

A panellakások népszerűsége elsősorban áruknak köszönhető, ugyanis a lakáspiacon  jelenleg a panel lakótelepi lakás a legmegfizethetőbb. A vásárlóknak  a kellemes zöld, parkosított a környezet, a közelben elérhető  szolgáltatások és a jó  tömegközlekedés miatt is esik erre a lakás típusra a választásuk.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

A családi házak esetében az eladóknak továbbra is átlagosan fél évet, azaz mintegy 178 napot kellett várniuk a fizető vevőre. Az idei esztendő első félévében a családi házak a 25 ezer főnél kisebb településeken keltek el leglassabban, az átlag értékhez képest 3-4 héttel hosszabb idő alatt. Ezzel szemben a fővárosban átlag 130 napot vett igénybe egy családi ház értékesítése. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.