2018. március 21. szerda Benedek

Nyomorog a Neoton Família egykori dívája: tűzifára sincs pénze

Nincs túl jó anyagi helyzetben a Neoton egykori énekesnője, Pál Éva. Két svájci frank alapú hitel döntötte romba az életét.

A legendás magyar együttes egykori énekese nehéz anyagi helyzetéről vallott:

Nem állok túl jól anyagilag, emiatt sokszor kimondottan hideg van a lakásban

- mondta a Borsnak Pál Éva. "A családi házamban rossz a fűtés, télen sokszor húsz fok sem volt nálam. Ez így megy már legalább tíz éve" - tette hozzá a 65 éves énekesnő, aki tíz éven keresztül volt a Neoton Família együttes tagja.

Tizenkét év óta élek ilyen körülmények között, mert két svájci frank kölcsönünk van. Emiatt nem nagyon sikerült továbblépni, a fiam pedig iskolába járt, nem tudott dolgozni, így én voltam az egyetlen, akinek ezt meg kellett oldani

- idézi az énekesnőt a Ripost. Pál Éva elárulta, két svájci kölcsönük van a fiával, emiatt képtelenek voltak egyről a kettőre jutni.

Vállalkoztam. Ez a ház, ahol mi élünk, örököltük, mert egy idős nénit ápoltunk a fiammal évekig. Egy romos házba jöttünk be, erre vettünk fel kettő svájci frank kölcsönt, és arra ment rá az elmúlt több mint tíz év, hogy meg tudjuk tartani.

Arról is beszélt, hogy a Neoton Família utáni években is dolgozott, volt egy gyógynövényboltja és trafikja is, de miután a dohányboltok megnyíltak, az üzlet becsődölt. A tízmilliós hitel ellenére pedig a bank még ma is közel tizenhatmillió forintot követel.

Így szabadulhatsz meg gyorsan a hiteleidtől

A Pénzcentrumon sok anyag megjelent már arról, hogyan lehet kilábalni a hitelcsapdából.  Jó megoldás lehet azok számára, akik korábban beleragadtak egy vagy több drága kölcsönbe, aminek a mai napig nyögik a törlesztőjét vagy törlesztőit a hitelkiváltás. Ha ugyanis olyan konstrukciót választunk, amelynek kedvezőbb a kamatozása, azzal csökkenthetők havi terheink és gyakorlatilag bármilyen korábban felvett hitelt érdemes lecserélni egy olcsóbbra. Ha most a fennmaradó futamidőre veszünk fel egy adósságrendező kölcsönt, amely a meglévőnél alacsonyabb kamatozású, akkor a futamidő változatlan, de a törlesztőrészlet biztosan olcsóbb lesz. Vagyis ugyanakkor fizetjük vissza a hitelt, de havonta több pénz maradhat a zsebünkben.

Ha olyan konstrukciót választunk, amelynél a havi törlesztő megegyezik a másik hitelével, akkor a futamidő lesz rövidebb. vagyis hamarabb vissza tudjuk fizetni a kölcsönt. Utóbbival azért is jól járunk, mert a rövidebb futamidő esetén összességében kevesebb kamatot kell kifizetni.

A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével megnéztük, hogy ha még 5 millió forintos tartozásunk van és 72 hónapos futamidőre szeretnénk találni egy adósságcsökkentő hitelt, akkor milyen ajánlatok közül válogathatunk. A CIB Banknál 95 536 forintos havi törlesztőnk lenne, a THM 11,73 %, és végül 6 878 592 forint lenne a visszafizetett összeg. Ha a Cetelemet választjuk, kicsivel több lenne a havi törlesztőrészlet, 99 056 forint, a THM 13,67 százalék, és végül 7 182 032 forintot fizetnénk vissza. Az Erste Banknál a havi törlesztő 103 002  forint lenne, a THM 15,45 %, a végösszeg pedig 7 480 544 forint. A Budapest Banknál a havi törlesztő 106 085 forint, a THM 16,20 %, és a végösszeg 7 638 120 forint lenne.

Címlapkép: Máthé Zoltán / MTI

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A te főnöködre igaz ez a 10 tulajdonság? Nagy baj, ha nem!
A távozó alkalmazott a vezetőt, és nem a céget hagyja el.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.22-03.31
Országos

Spar

03.22-03.31
Országos

Lidl

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.16-03.21
Országos

Lidl

03.14-03.21
Országos

Tesco

03.14-03.21
Országos

Auchan

03.14-03.21
Országos

  Ajánlatunk