2019. február 21. csütörtök Elenonóra

Megrohanták a bankokat a magyarok: ezt keresi mindenki


Az előző évinél is gyorsabb ütemben, 37,2 százalékkal nőtt tavaly a lakossági hitelpiac, a bővülést változatlanul a lakáshitelek és a személyi kölcsönök húzták, a prognózisok szerint az idén is két számjegyű erősödés lehet.

Majdnem 1500 milliárd forint értékben kötöttek új lakás- és fogyasztásihitel-szerződéseket a háztartások 2018-ban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján, a folyószámlahiteleket nem számítva 37,2 százalék volt a bővülés, az előző évi 35,1 százalék után - írta a Világgazdaság.

A lakáscélú hitelek 850,1 milliárd forinttal részesedtek az új szerződésekből: ez 30,8 százalékos növekedés. Az éven túli kamatperiódus mellett felvett új kölcsönök súlya 2018-ban bőven 80 százalék felett állt a lakáshiteleknél, és a második féléves számok alapján ez az arány az idén tovább emelkedhet. A háztartások tavaly 649,3 milliárd forint fogyasztási hitelt vettek fel, 46,6 százalékkal többet a 2017-esnél. A folyószámlahiteleknél folytatódott a lassú zsugorodás: 3661,2 milliárd forintot vettek igénybe, 3,7 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál - írta a lap.

KATT! Válogass a legjobb személyi kölcsönök között a Pénzcentrum kalkulátorában

Erőteljesen, a korábbi évi adat tizedével, 3336,8 milliárd forintra bővült a lakáshitel-állomány, így nőtt a lakáshitelek aránya a lakossági hitelportfólióban: decemberben 54,3 százalék volt az egy évvel korábbi 52,2 százalékkal szemben, miközben a fogyasztási hitelek súlya 41,2-ről 39,7 százalékra csökkent.

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 428 forintos törlesztővel a Budapest Bank (THM 7,9 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (69 141 Ft/hó; THM 8,02%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Raiffeisen (69 064 Ft/hó; THM 8,25 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas tortúra: gyerek nélkül is lehet kamatmentes az Orbán-hitel
A CSOK szabályai sejtetik, mi várhat a meddő párokra.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS