Budapest, 2020. június 13.A CIB bankfiók a Páskomliget utca 6-ban, Újpalotán.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Ledobta a hitelbombát a CIB: nagyot ment tavaly a hazai bank

2024. április 25. 17:02

A piaci átlagot jóval meghaladó ütemben, 17 százalékkal nőtt tavaly a hitelállomány a CIB Bank KKV üzletágában. Eközben a pénzintézet 40 százalékkal több kis- és középvállalkozói számlát nyitott, mint a megelőző évben, és a bankot váltó ügyfelek több mint 11 százaléka a CIB Bankot választotta – olvasható a bank közleményében. A bank várakozásai szerint az év első felét a kivárás fogja jellemezni, ezt követően nőhet megint érezhetően a kereslet a kis- és középvállalkozói hitelek iránt.

Sikeres évet zárt 2023-ban a CIB Bank KKV üzletága: tavaly 40 százalékkal emelkedett a pénzintézetnél nyitott kis- és középvállalkozói számlák száma a megelőző évhez képest; ezzel a számlavezető ügyfelek állománya hat százalékkal nőtt. A bankot váltó, 1 milliárd és 15 milliárd forint közötti éves árbevételű cégek több mint 11 százaléka 2023-ban a CIB-et választotta, amellyel a bank a legdinamikusabban növekvők közt volt ebben a szegmensben.

A finanszírozási oldalon is jó teljesítményt nyújtott az üzletág: a kötelezettségvállalások állománya 2023-ban összességében 11 százalékkal nőtt a kis- és középvállalkozói ügyfeleknél. Ezen belül a bankhitel-portfólió a 4%-os piaci ütemet többszörösen meghaladó mértékben, 17 százalékkal gyarapodott egy év alatt. Ami az egyéb finanszírozási formákat illeti, a lízing állománya 22, a garanciáké 18, a faktoringé pedig 10 százalékkal emelkedett tavaly a KKV üzletágban.

A megtakarítások állománya hozzávetőleg a harmadával emelkedett 2023-ban az üzletágban, ezen belül a betéteké még gyorsabb ütemben, 44 százalékkal gyarapodott. A kimenő számlaforgalom – amely a cégek vásárlási aktivitását tükrözi – 7 százalékkal emelkedett tavaly, és ezen belül az elektronikus csatornákon 12 százalékos emelkedés mutatkozott.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 18. 15:38
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója nyilatkozott a Media1-nek a két élő választási tévévita ré...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 17. 20:28
Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes...
Holdblog  |  2024. május 17. 14:35
A GDP idén 2,4 százalékkal nőhet, jövőre akár a 3 százalékot is meghaladhatja az ütem, de az idei év...
MNB Intézet  |  2024. május 17. 10:20
A pénzügyi műveltség terén kifejezetten jól állunk nemzetközi összevetésben. Az OECD legutóbbi felmé...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem