Modern metal Bank sign lettering fixed to a glass wall, with reflections in the glass.

Tovább bővült az ország egyik bankja: az állománya meghaladja a 310 milliárd forintot

2023. november 3. 20:33

Lezárult a tranzakció, amelynek keretében a Gránit Bank többségi tulajdonrészesedést szerzett a Diófa Alapkezelő Zrt-ben. A tranzakció illeszkedik a Gránit Bank hosszú távú stratégiájába, amely a privátbanki és befektetési szolgáltatások körének bővítését tűzte ki célul az elkövetkező időszakban. A Gránit Bankcsoport 2023-ban is folytatta a növekedést: az első kilenchavi adatok alapján mérlegfőösszege meghaladta az 1100 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye megközelíti a 17,7 Mrd Ft-t, valamint több mint 130 ezer ügyfélszámlát kezel. A Gránit Bankcsoport az elmúlt évben bővült az Equilor Befektetési Zrt-vel, és most kiegészült a Diófa Alapkezelő Zrt-vel, amely közel 800 milliárd Ft vagyont kezel, és Magyarország harmadik legnagyobb lakossági ingatlanalapját működteti 310 milliárd forintot meghaladó állománnyal – hangsúlyozta Hegedüs Éva a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A Gránit Bank többségi részesedést szerzett a Diófa Alapkezelő Zrt-ben, és tovább bővíti a szolgáltatási palettáját a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés tekintetében a lakossági, a vállalati, valamint az intézményi ügyfelei számára. A tranzakció megvalósításához szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank megadta. 

A Diófa Alapkezelő ügyfelei és befektetői érdekében a megszokott standardok szerint végzi szakmai tevékenységét. Az alapkezelő  együttműködve a pénzügyi csoporttal tovább bővítheti digitális szolgáltatásait. A tranzakció révén lehetőség nyílik arra, hogy a Diófa Alapkezelő termékpalettája a Gránit Bank által kiépíteni kívánt befektetési szolgáltatási üzletág integráns részét képezze. A bank és az alapkezelő együttműködése révén ezen túl lehetőség nyílik közös üzleti szolgáltatások nyújtására az értékesítési hálózaton keresztül. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 28. 11:35
A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a...
Bankmonitor  |  2024. április 28. 10:18
A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb á...
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem