16 °C Budapest
Serious young couple checking papers filling online form on website or holding documents searching information online using laptop banking internet application for calculating paying domestic bills

Indulhat a sorbanállás a bankfiókokban: sok tízezres ingyenpénzzel csábítják a magyar párokat

2022. április 22. 18:02

A Világgazdaság pénteki cikke rámutatott, hogy egyes bankok akár több mint százezer forintos jóváírásokkal is próbálják magukhoz csábítani a babaváró hitel felvételét tervező párokat. 

Alaposan ráerősítettek a tavaszi szezonra a babaváró kölcsönnél a hitelintézetek: minden jelentősebb szereplőnél él ugyanis valamilyen promóció, amelynek minden esetben egy nagyobb összegű – jellemzően 70 ezer és 150 ezer forint közötti – jóváírás a fő eleme az új igénylést benyújtó ügyfél számláján - írja a lap

Az egyszeri jóváírás állandónak tekinthető motívumát persze egyéb elemekkel is kiegészítették a pénzügyi szolgáltatók:

  • Az Erste Bank a babaváró igénylésével járó 120 ezer forintos jóváírás mellé az Erste Max Hitelkártya babaváró csomagos változatát is kínálja, amelynél az első évben végrehajtott vásárlásokból 10 százalékos visszatérítést adnak az öt vezető bababoltnál.
  • A K&H-nál a maximális, 10 millió forintos hitelösszegnél jár – az egyébként 120 ezer forintos – jóváírás, ám ha a támogatott konstrukció mellé az akcióban megjelölt lakáshitelek valamelyikét is igényli a pár, akkor akár a 280 ezer forintot is elérheti a jóváírás.
  • Az MKB Bank és a Takarékbank pedig 9 millió forintnál húzta meg azt a hitelösszeghatárt, amelynek elérésekor az ügyfél már számíthat a 130 ezer forintos, egyösszegű kedvezményre.

A banki promóciókra ugyanakkor a jelek szerint szüksége is van a babaváró piacának, hiszen a kereslet az utóbbi hónapokban fokozatosan csökkenni kezdett, majd idén januárban elérte eddigi mélypontját az újonnan megkötött szerződések havi volumene. Ezzel együtt a babaváró kölcsön eddig példátlan karriert futott be a lakossági hitelpiacon. A 2019. júliusi bevezetés és idén február vége között 1618,5 milliárd forintra duzzadt az állomány, amellyel a támogatott konstrukció már a teljes lakossági hitelportfólió 17,3 száza

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 10:11
Miután Gáspár Győző 2022-ben hűségesküt tett a Fidesznek, 14 év idén ősztől, kihagyás után megint le...
Holdblog  |  2024. április 23. 06:06
A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid v...
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem