11 °C Budapest

Már igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön (x)

Pénzcentrum
2021. március 17. 07:00

A tíz éves futamidejű, nulla százalékos MFB-hitel a kritikus helyzetű ágazatokban segít.

Márciustól igényelhetik a járvány gazdasági hatásai által leginkább érintett ágazatokban működő vállalkozások a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt. A kormány döntése alapján a maximum 10 millió forintos, a tíz éves futamidő alatt végig kamatmentes hitelt a Magyar Fejlesztési Bank gyorsított ügyintézéssel nyújtja. Ez a gyorskölcsön felhasználható bérekre, járulékokra, rezsire, működési költségre és készletfinanszírozásra.

Új, nulla százalékos kamatú hitelt kínál a COVID-19 járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatok vállalkozásainak a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön legfontosabb célja, hogy segítségével talpon maradjanak azok a hazai vállalkozások, melyeket a járványügyi intézkedések kedvezőtlenül érintettek, illetve felkészülhessenek a járvány utáni működésre is. A mikro-, kis- és közepes vállalkozásokra szabott kölcsönt az első három évben nem kell törleszteni, a 36 hónapos türelmi időt követően kezdődik meg a kamatmentes kölcsön visszafizetése. A maximum 10 millió forintos hitelösszeg fedezheti az elmúlt időszakban jelentősen csökkent vagy elmaradt bevételű vállalkozások működési költségeit.


A hitelt az MFB Pontok széles elérhetőséget nyújtó hálózatában, azaz a Takarékbank Zrt., a Budapest Bank Zrt., valamint az OTP Bank Nyrt., az MKB Bank Nyrt. és a Gránit Bank Zrt. megkülönböztetett fiókjaiban lehet igényelni. Így minden vállalkozó a számára legkönnyebben elérhető bankfiókban indíthatja el a hitel ügyintézését. A hitelprogram az egész országban elérhető, tehát ezzel a lehetőséggel élhetnek a Budapesten és a Pest megyében működő vállalkozások is. A program keretösszege 100 milliárd forint, így minimum 10 ezer vállalkozásnak biztosan segítséget tud nyújtani ezzel a programmal az MFB, de szükség esetén a keretösszeg tovább bővíthető.

A Magyar Fejlesztési Bank célja, hogy a hitelprogram széles kör számára legyen elérhető, az igényelt forrásokat pedig rövid határidővel kapják meg a vállalkozások. Az MFB a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön indításával minden, a világjárvány kitörése előtt életképes magyar vállalkozást kedvező feltételekkel kíván forráshoz juttatni. A hitelkérelem elbírálásánál ezért a lezárt 2019-es évet veszik figyelembe, tehát az adott cég koronavírus-járvány előtti működését, az akkori üzemi eredményét vizsgálják. Fontos, hogy a hitelt olyan vállalkozások és egyesületek igényelhetik, melyek a hitelprogramban meghatározott TEÁOR számú tevékenységet főtevékenységként végzik.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön részleteiről, igényelhetőségéről az Összetartók.hu és a www.mfb.hu honlapokon találhatnak információt az érdeklődők. Az MFB elkötelezetten bővíti a vállalkozások finanszírozási lehetőségeit, vállalatcsoportjában folyamatosan szélesíti a hitel-, tőke- és garancia termékekre épülő gazdaságélénkítő csomagját. A magyar vállalkozásokat segítő valamennyi finanszírozási lehetőségről érdemes az Összetartók.hu oldalon tájékozódni.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem