8 °C Budapest

Fontos változás élesedik hamarosan a K&H-nál: erről jobb, ha tudsz

2021. február 17. 13:54

Új digitális innovációt lengetett be február 17-i sajtóeseményén a K&H Bank, aminek keretében elérhetővé válik a banknál egy teljesen digitális számlanyitási folyamat.

A K&H Bank nettó eredménye 42,3 milliárd forint volt

- mondta el Gombás Attila, a K&H Bank Pénzügyi divíziójának vezetője, a bank és biztosító február 17-i sajtóeseményén, ahol elhangzott az is, hogy a K&H Biztosító nettó nyeresége 8,3 milliárd forint volt.

A 2020-as évünk motorja a hitelezés volt, alapvetően két fókusza volt a tevékenységünknek 2020 folyamán. Az egyik, hogy a pandémia kapcsán előállt gazdasági hatást csökkentse a bank, és segítse ügyfeleit

- ismertette Gombás Attila, aki hozzátette, az új hitelkihelyezés 2020-ban 620 milliárd forint volt, ez az előző évhez képest 23 százalékos növekedést mutatott. Lakossági hitelt a bank 235 milliárd forint értékben helyezett ki, ebből 58 milliárd forintnyi volt babaváró, 142 milliárd jelzáloghitel, míg 35 milliárdnyi személyi kölcsön. A pénzügyi divízió vezető beszélt arról is, hogy a Covid-válság egyik pozitív hatása, hogy

egyre több ügyfél használ digitálist eszközt a bankolásra, a számuk 570 000 fő, a teljes ügyfélkör 82 százaléka.

A pandémia óta nőttek a betétállományok is. Ennek két oka, hogy a lakosság egyfelől kevesebbet költött, és közben a vállalatok beruházásai is akadoztak.  A gazdaság-finanszírozás kapcsán Gombás Attila beszélt arról, hogy a járvány ellenére nőtt a vállalati hitelportfólio.

Az MNB hitelprogramjaiban 173 milliárd forintot folyósított a bank. De kiderült az is, hogy a tavalyi év végére több mint 65 milliárd forintnyi hitelt adott a bank olyan tevékenységeknek, ami napenergiás beruházást folytatnak.

Bank a zsebben

Németh Balázs, a bank Innovációs vezetője arról beszélt, hogy a K&H-nál a mobiapplikációra egyértelműen, mint fő platformra tekint a bank. A szakember beszélt arról is, hogy legtöbbször a legegyszerűbb fejlesztéseik kapják a legjobb visszhangot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Digitális értékesítési arány 2020:

  • KGFB - 36,6%
  • digi személyi kölcsön - 44%

Az innovációs vezető beszámolt arról is, hogy természetesen nem akarják nullázni a személyes ügyfélszolgálatokat, de egyértelmű a trend a digitalizálódás felé. Ezt mutatja az is, hogy elindították az úgynevezett K&H+-t, amin több mint ezerféle helyközi és helyi közlekedési jegy- és bérlet megvásárolható az ország több mint 70 településen. Ennek eredménye az első két hónapban az, hogy a bank aktív felhasználóinak 10 százaléka már regisztrált.
A sajtóeseményen Németh Balázs beszélt arról is, hogy nemsokára indul a bank következő innovációja, aminek keretében teljesen online számlanyitást fog bevezetni a bank.

Biztosítás

A sajtóeseményen elhangzott, hogy a koronavírus-járvány második hulláma érdemben nem befolyásolta a biztosítási káresetek számokat.

A káraink 10 százalékát 2020-ban már azonnali kifizetéssel teljesíttettük lakásbiztosítási ügyekben. Ezek jellemzően kisebb károk voltak, amiknek a finanszírozása a helyszínen, 5 másodperc alatt megtörtént

- tette hozzá a biztosítás-szekció elemzésekor Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 12:20
Az 1% Club című nemzetközi formátum egy estés logikai vetélkedő lesz, amelyben a stúdióban és a képe...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem