Lakásfelújítási támogatás: itt a bankok listája, ahol már lehet igényelni az ajándékpénzt

Lakásfelújítási támogatás: itt a bankok listája, ahol már lehet igényelni az ajándékpénzt

2021. február 3. 08:30

A február elsejei indulástól öt pénzintézetnél - Erste Bank, Gránit Bank, K&H Bank, OTP Bank, Takarékbank - érhető el a januárban debütált Otthonfelújítási program keretében az állami kamattámogatással segített, így maximum 3 százalékos kamatozású hitel - írja a Világgazdaság.

A napokban szinte valamennyi, jelentősebb lakossági ügyfélkörrel rendelkező banknál igényelhető lesz a termék. A kölcsön hitelbírálati ideje a jelzáloghitelekhez idomul majd, az elszámolás alapján megkapott állami támogatás átvezetése és a tőketartozás csökkentése automatikus lesz.

A bankok havonta hívhatják le a kedvezményes és a piaci kamat közötti kamattámogatást.

A kölcsön maximum tízéves futamidőre igényelhető, így - maximális futamidő és maximális kihasználtság mellett - a havi törlesztőrészlet 58 ezer forintra tehető - írta a Világgazdaság, hozzátéve, hogy a pénzintézetek eltérően határozzák meg az igényelhető minimális hitelösszeg és futamidő mértékét.

Jó tudni, hogy mivel az állam a kedvezményes hitel mellé utólag a számlákkal igazolt költségek felét, maximum 3 millió forintot támogatásként is elszámol, így a kölcsön igénylésekor a banki hitelbírálathoz szükséges jövedelemigazolások mellett a jogszabályban előírt, a támogatáshoz szükséges dokumentumokat is csatolni kell.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?