15 °C Budapest
Hasít a szuperhitel: ez a 30-as budapestiek kedvence

Hasít a szuperhitel: ez a 30-as budapestiek kedvence

2020. augusztus 25. 18:01

A 30-as budapestiek és nagyvárosiak igényelték legtöbben az elmúlt egy évben a babaváró hitelt és elsősorban lakáscélra használták fel. A legforgalmasabb időszak tavaly július és augusztus volt, ekkor igényelték a legtöbb babavárót, úgy, hogy az igénylők 40 százaléka már a terhesség 12. hetében járt. 

Nem véletlenül kapta meg a szuperhitel nevet a babaváró kölcsön, amely tavaly július óta érhető el Magyarországon. A születendő gyermekekre igényelhető kedvezmények vonzóak, hiszen öt éven belül megszülető gyermek esetén a kölcsön akár a 20 éves futamidő végéig kamatmentes lesz. A második gyermek megszületésénél az állam a fennálló kölcsöntartozás 30 százalékát, a harmadik gyermek után pedig a fennálló kölcsöntartozást egy az egyben kifizeti. Ráadásul az ingatlanfedezet nélkül igénybe vehető babaváró után hitelbírálati és folyósítási díjat sem kell fizetni. A kölcsönről szabadon felhasználható, például autóvásárlásra, lakásfelújításra, hitelkiváltásra vagy ami a legnépszerűbb, lakásvásárlásra. Korábban hasonlóan kedvező kölcsön nem volt a piacon, az államilag támogatott konstrukció pedig azóta nagy karriert futott be a K&H Banknál, ahogy a teljes piacon is.

Többségben a nagyvárosi jelentkezők

Elsősorban a budapestiek, a Pest megyében élők és a vidéki nagyvárosokban lakók kérték a babavárót a banktól. A hitelt ugyan házaspárok vehetik fel, de az igénylések 86 százalékát férfiak nyújtották be a babaváró rajtja óta eltelt kicsit több, mint egy évben. Főként a harmincasok pályáznak a babaváró kölcsönre, az az igénylők közel 70 százalékát adta ez a korosztály.

Rekordidőszakok

A bank összesítése szerint majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt volt a babaváró rekordja. 2019. augusztus 28-án folyósították a legtöbb babaváró kölcsönt, szám szerint 119-et, ez egy nap alatt közel 1,2 milliárd forintos kihelyezést jelentett. A 2020-as évben pedig március bizonyult a legnépszerűbbnek, ekkor 534 db folyósítás történt.

Összesen - a teljes magyar piacon - 787 milliárd forint értékben szerződtek a babaváró hitelre a bankok a kölcsön bevezetése óta.
A pénzintézethez a tavaly júliusi bevezetés óta több, mint 8000 babaváró-igénylés érkezett összesen 75 milliárd forint értékben és tízből majdnem kilenc igénylés zöld jelzést kapott. A babaváró nemrégi egyéves évfordulója alkalmából készített összeállításából kiderül továbbá, hogy az első kölcsönfolyósításra a bevezetés után 10 nappal, azaz 2019. július 11-én került sor. Vagyis a bank gyorsan lépett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lakáshitelek iránti kereslet töretlen, amit tovább erősít, hogy tavaly július óta sokan a babavárót választották helyette, hiszen a saját otthon a legnépszerűbb hitelcél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 29. 09:58
A Pegasus után egy olyan szoftvert is vásárol a magyar kormány, amellyel akár a közhangulatot is mon...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 29. 07:59
Hiteligénylés eltt állsz? Bármelyik bankot is választod, a kérelem mellé számos dokumentumot kell be...
Holdblog  |  2022. szeptember 29. 05:00
Az orosz-ukrán konfliktus hetedik hónapjában már nem az a kérdés, hogy Európa recesszióba süllyed-e,...
Számvető  |  2022. szeptember 28. 22:16
Kijöttek az információk az új Bónusz Magyar Állampapírról és a Prémium Magyar Állampapírról. Összess...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?