13 °C Budapest
Biztonságban a bankfiókban - tanácsok személyes ügyintézéshez (x)

Biztonságban a bankfiókban - tanácsok személyes ügyintézéshez (x)

Pénzcentrum
2020. június 22. 05:00

MNB: sikeresen vizsgázott a pénzügyi szektor.

A koronavírus-járvány ideje alatti korlátozások a bankfiókok működési rendjét is befolyásolták. A pénzügyeink biztonságára viszont mindig számíthatunk. De vajon az enyhítések után ismét ugyanúgy bankolhatunk, mint régen? Nézzük, hogy mire érdemes figyelni a személyes ügyintézéskor és hogyan ajánlott most bankszámláinkat kezelni.

Koronavírus: helytállnak a bankok

A vírusveszély ideje alatt az Magyar Nemzeti Bank mindvégig elvárta, hogy a pénzügyi intézmények lehetőséget biztosítsanak a személyes ügyfélfogadásra is. A legtöbb bank rövidített nyitva tartást vezetett be, a szokásostól eltérő ügyintézési rendekről pedig folyamatos tájékoztatást nyújtottak. A bankszektor sikeresen oldotta meg az elmúlt időszak rendkívüli kihívásait, az ügyfelek és a dolgozók biztonsága érdekében bevezetett óvintézkedésekkel, telefonos és széleskörű digitális megoldásokkal tették lehetővé a zavartalan bankolást.

Ügyintézés a bankfiókokban
A járványhelyzet kedvező alakulásával a pénzintézetek működési rendje is javarészt visszatért a korábbiakhoz, nyitva tartanak a bankfiókok. A legtöbb helyen plexi fal választja el az ügyfeleket a tanácsadóktól, így a személyes ügyintézés sem jár fizikai kontaktussal. Ugyanakkor továbbra is érdemes körültekintőnek lennünk ottlétünkkor.
• Várakozás során és tanácsadás közben lehetőség szerint viseljünk arcvédő maszkot és tartsunk legalább másfél méteres távolságot!
• Használjuk az ügyféltérben kihelyezett érintésmentes fertőtlenítő-adagoló készülékeket!
• Továbbra is tartsuk be, hogy betegség esetén, vagy ha az elmúlt 14 napban külföldön jártunk, ne menjünk közösségbe és ne látogassunk bankfiókunkat sem!
Az egyes bankfiókok aktuális nyitva tartásáról az adott intézmény honlapján és telefonos ügyfélszolgálatán, illetve az MNB fiók és ATM-kereső alkalmazása segítségével tájékozódhatunk.

Online megoldásokkal a legkényelmesebb
Az MNB változatlanul szorgalmazza, hogy az ügyfelek minél nagyobb arányban vegyék igénybe a személyes ügyintézés helyett az egyszerű, kényelmes, gyors elektronikus csatornákat. Az internetbanki, mobilbanki szolgáltatások további nagy előnye, hogy jelentős részük nemcsak hétköznap, de hétvégén és ünnepnap is, éjjel-nappal folyamatosan elérhető. A digitális eszközökön a banki szolgáltatások legtöbbjéhez hozzáférhetünk, többek között utalásokat indíthatunk, nyomon követhetjük számlatörténetünket, hitelinformációkhoz juthatunk, sőt több banknál számlát is nyithatunk és hitelt is igényelhetünk online.

Verseny a jobb ügyfélélményért
A koronavírus-járvány szülte pénzpiaci megoldások a jövőben sem tűnnek el nyomtalanul. Ügyfélként javunkra váló helyzetet teremt, hiszen a bankok jóval erősebb versenyt folytatnak elégedettségünk elnyeréséért. Egyre inkább ügyfélbarát és színvonalas szolgáltatások közül választhatunk a bankfiókokban és az online térben egyaránt. Gyors és kényelmes ügyintézéssel, szakszerű tanácsadással a bankunk továbbra is megbízható partnerünk pénzügyeink kezelésében.

 

 


(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 25. 18:05
A népszer szerkeszt-riporter közel hat év után döntött így.
Holdblog  |  2022. szeptember 25. 11:50
Archívumunkból (2017) Amikor 25 évvel ezeltt a kis Hajdú-Bihar megyei város melletti tanyánkon megsz...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 22. 17:18
A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 22. 13:34
A magyarok többsége 2022. második negyedévében már végig fix kamatozású lakáshitelt igényelt: az érd...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?