27 °C Budapest
Sok válalkozás választja most ezt az utat hitel helyett: tudnak valamit?

Sok válalkozás választja most ezt az utat hitel helyett: tudnak valamit?

2020. május 14. 17:31

Másfélszeresére ugrott a Takarék Faktorház forgalma áprilisban az egy hónappal korábbihoz képest. A jelentős növekedés főként annak eredménye, hogy a sok embert foglalkoztató fővárosi és Pest megyei szolgáltatók, például takarító, biztonsági, munkaerő-közvetítő cégek kezdtek faktorálni a válsághelyzetben. Emellett kórházi beszállítócégek, valamint exportőrök is keresték a szolgáltatást az elmúlt hónapban.

A veszélyhelyzet kihirdetése óta többszörösére nőtt az érdeklődés a vevőkövetelések előzetes megfinanszírozására a Takarék Faktorháznál. A válsághelyzetben sok cég tart attól, hogy vevői nem, vagy csak késve fizetnek, ezért faktorál, hogy hamar pénzhez jusson, saját kintlévőségeit rendezze, bért fizessen, alapanyagot vásároljon a további működéshez.

A faktorálás nem hitel, ezért jó megoldás egy cég likviditási problémáira a mostani időszakban, amikor a banki folyó-, és forgóeszközhiteleket nehezebb elérni. A faktorálást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is megfelelő megoldásnak tartja a válsághelyzetben.

A Takarék Faktorház tapasztalati szerint az elmúlt időszakban főként budapesti és Pest megyei székhelyű, a szolgáltató szektorban működő, sok embert foglalkoztató cégek fordultak a faktorálás felé. Rajtuk kívül jellemző a kórházi beszállítók, és építőipari cégek érdeklődése, de szinte az összes szektorból érkezik megkeresés.

Jelentős az érdeklődés a biztosítással kiegészített finanszírozás után, ami azt mutatja, hogy egyre többen számítanak arra, a mostani helyzetben partnerük nem tud fizetni.

Az exportáló cégektől is olyan jelzések érkeznek a Takarék Faktorházhoz, hogy a külföldi vevők fizetési morálja is romlott az elmúlt időszakban, ezért a külföldre szállító vállalkozások körében is nő az igény a biztosításra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Egy válsághelyzetben sok cég számára jelent gyakran egyedüli megoldást a faktorálás, ezt az elmúlt havi forgalomnövekedésünk is mutatja. A faktorálásnál nincs szükség tárgyi fedezetre, ha egy cégnek van néhány megbízható vevője, amelyeknek rendszeresen szállít, már megfelelő biztosíték lehet követelésének előzetes megfinanszírozásához - mondja Garamszegi Tamás, a Takarék Faktorház vezérigazgatója. Idén erős évük lesz a faktorcégeknek, várakozásaink szerint a válság ellenére meg tudjuk ismételni a tavalyi, minden korábbi évet meghaladó teljesítményünket.

A Takarék Faktorház nem csak finanszírozza ügyfeleit, hanem adminisztrációs szolgáltatást is nyújt. Ezen kívül hitelbiztosítást kínál a vevők nemfizetése esetére és a követelésbehajtásban is segít.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 25. 08:54
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerint a sajtószabadság kerületi elesését jelentené, h...
Holdblog  |  2022. június 25. 06:57
(Archívumunkból 2017)   Vicces vagy szomorú, de a brit (magánkézben lévő) vezetékes víz szolgáltató...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?