0 °C Budapest

Teljesen digitálissá válhat a bankolás: a legtöbb magyar már csekkel sem megy a postára

2020. április 28. 22:52

A járványhelyzet miatt jelentősen felértékelődött a digitális szolgáltatások szerepe, így érthető módon a bankok is arra törekednek, hogy ügyfeleik személyes ügyintézés nélkül is minél több mindent elintézhessenek otthonról. A Budapest Banknál videochaten keresztül tavaly óta nyitható bankszámla, mostantól pedig internetbank szolgáltatást is kérhetnek ily módon az ügyfelek, és a többi digitális szolgáltatás iránt is fokozottan nő az érdeklődés.

Napjainkban kiemelten fontos, hogy a magunk és környezetünk egészsége védelmében betartsuk a kijárási korlátozás előírásait, és csak halaszthatatlan esetben hagyjuk el lakhelyünket. Habár banki ügyintézésre továbbra is van igény, a fiókok többsége pedig jelenleg is nyitva tart, érdemes amit csak lehet, telefonon vagy online elintézni. Az elmúlt hetekben a bank tapasztalatai azt mutatták, hogy az ügyfelek egyre nagyobb arányban választják ezeket a megoldásokat, ezért 

folyamatosan figyelik, milyen további szolgáltatások bevezetésére van igény.

Az internetbank használata a digitális ügyintézés hatékony eszköze, a szolgáltatás igénylésével együtt pedig a mobilalkalmazás használata is elérhetővé válik. A bank ügyfelei mostantól videochat segítségével kényelmesen, akár otthonról is igényelhetnek internetbank hozzáférést. Az első közel két hét tapasztalatai alapján jelentős az igény, már több száz ügyfelünk vette igénybe az új szolgáltatást. 2019 májusa óta videochaten keresztül lehetőség van a bankszámlanyitásra, a járványhelyzet kezdete óta ez iránt is jelentősen megugrott az érdeklődés, ráadásul az ily módon számlát nyitók automatikusan hozzáférést kapnak az internetbankhoz, és így a mobilalkalmazáshoz is. 

Az elmúlt hetekben az internetbankon elérhetővé vált a biztonságos, gyors és egyszerű QR kódos bejelentkezés lehetősége, így a felhasználónév és jelszó beírása helyett elég beolvasni a megadott kódot a bank mobilalkalmazásának segítségével. Emellett az internetbankon minden befektetési alapunk is elérhetővé vált az, így ezt is könnyen elintézhetik otthonról az ügyfelek. 

A járványhelyzet kezdete óta megduplázódott a mobilalkalmazáson elérhető QR kódos csekkbefizetés tranzakciónak száma, hiszen így elkerülhető a posták személyes felkeresése, és a kód beolvasása után csupán néhány gombnyomással befizethető a csekken szereplő összeg.

Az elektronikus fizetési megoldásokat is többen használják, emelkedett például a mobilfizetést használók száma és aktivitása is. A digitális ügyintézésnek számos előnye van, így mindenképp érdemes megismerni a lehetőségeket, de különösen fontos, hogy ügyeljünk az ehhez szükséges adataink biztonságára. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Semmiképpen se használjunk egyszerű, könnyen kitalálható jelszavakat (pl. 12345, születési dátum, név stb.), és hacsak az adott weboldal másként nem rendelkezik, törekedjünk olyat választani, amelyben kis- és nagybetű, szám, valamint speciális karakter is megtalálható. Minden esetben tároljuk biztonságos helyen a belépési adatokat és jelszavakat, azaz ne írjuk fel papírra és tegyük a pénztárcánkba. Ehhez ma már számos, mobiltelefonra is letölthető biztonságos jelszókezelő alkalmazás elérhető, amelyek egy része ráadásul szükség esetén erős, nehezen feltörhető jelszót is tud generálni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 5. 09:54
Hat X-Faktor évad után alakul így.
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 5. 08:00
Február elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket m...
Holdblog  |  2023. február 4. 12:41
Ugyan a Fed lassítotott a tempón, de a szerdai 25 bázispontos kamatemelés várhatóan újabb és újabb m...
KonyhaKontrolling  |  2023. február 3. 07:40
Sokszor találkozom ezzel a kijelentéssel, akár még közgazdász tollából is, de az első gondolatom min...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?