Újabb két bank élesítette a fontos funkciót: erre vártak a magyar iPhoneosok

Újabb két bank élesítette a fontos funkciót: erre vártak a magyar iPhoneosok

2019. július 3. 14:00

Újabb két magyar banknál érhető el az Apple Pay szolgáltatás, így a gyártó eszközeivel is tudnak fizetni az ügyfelek. Hamarosan további hazai pénzintézetek is bevezethetik a praktikus fizetési módot.

A Gránit Banknál és az Erste Banknál is elrajtolt az Apple fizetési szolgáltatása, az Apple Pay. Az ügyfelek számára teljesen díjmentes funkciót a két szóban forgó pénzintézet bármely bankkártyájával lehet használni, az Erste esetében a Visa típusú kártyákkal is.

Az érintéses tranzakciókhoz egy arra alkalmas Apple-készülék (iPhone 6 vagy annál újabb telefon, illetve bármilyen Apple Watch), egy aktív bankkártya szükséges. Az alig egyperces telepítést az iOS Wallet appjában lehet kezdeményezni. A Gránit Bank SMS-ben visszaigazoló kódot küld az ügyfél szerződésében lévő mobilszámára, amely elengedhetetlen a regisztráció befejezéséhez. Az Erste Banknál bekapcsolt 3-D Secure szolgáltatás szükséges az aktiváláshoz, melynek hiányában csak a telefonos ügyfélszolgálat tudja befejezni a folyamatot.

iPhone esetén terminálos fizetésekhez minden esetben azonosítás szükséges (Touch ID-val, Face ID-val, vagy jelkóddal), ezt követően viszont már csak a kártyához beállított limit szabhat határt a tranzakció összegének, azaz 5000 forint felett sem szükséges PIN-kód.

Az Apple Pay alapja a biztonság. A bankkártya számát sem az eszköz, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik

- áll a Gránit Bank közleményében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Apple Pay fizetési szolgáltatást támogató bankok hazai listája várhatóan tovább bővül az idei évben: az OTP májusi bejelentését követően a CIB Bank is jelezte, hogy mindent megtesz a szolgáltatás mihamarabbi bevezetésért.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25