Őrület, mennyit kaszált budai lakásával a Kossuth-díjas színészlegenda

2019. április 6. 16:01

Hatalmasat nyerhetett ingatlanján Lukács Sándor színművész. A 8 éve vásárolt ingatlanja azóta akár meg is háromszorozhatta értékét, így az sem kizárt, hogy a vásárlással nagyjából 60-70 millió forintot is kaszálhatott.

A Széll Kálmán térnél vett lakást 8 évvel ezelőtt Lukács Sándor, Kossuth-díjas színművész és felesége, és azt is elárulták, hogy a Vérmezőhöz közeli otthonuk 98 négyzetméteres - derül ki a Story cikkéből. Azt nem mondták el, hogy pontosan mennyiért vásárolták a lakást, de 8 évvel ezelőtt meglehetősen alacsonyak voltak az ingatlanárak - sokkal alacsonyabbak, mint most.

Saját otthonra vágysz? Válogass a lakáshitelek között a Pénzcentrum kalkulátorával!

A lakás méretéből és a rendelkezésre álló négyzetméterárakból már könnyen ki tudjuk számolni, hogy mennyibe is kerülhetett hozzávetőlegesen az ingatlan. Az Ingatlannet.hu információi szerint 2011 tavaszán az átlagos négyzetméterár Krisztinavárosban 306 917 forint volt, így a lakás piaci ára akkor 30 millió 77 ezer forint lehetett.

A mai ingatlanpiaci viszonyok között ez egy nevetséges ár, hiszen ez Budapest egyik legdrágább kerülete, ahol egy ekkora lakás simán érhet 100 millió forintot is.

Ha az Otthontérkép Vérmező környékére vonatkozó átlagos négyzetméterával kalkulálunk (ez 530 ezer forint), akkor kijön, hogy az ingatlan hozzávetőleges értéke 51 millió forint körül alakulhat. A portál a Nemzeti Adó és Vámhivatal által megadott négyzetméterárakat tünteti fel. Azaz a színművész még így is 20 millió forintot kaszálhatott a lakással. A lakás azonban lehet ennél sokkal értékesebb is.

Hogy reális képet kapjunk, felkerestünk pár hirdetést az egyik ingatlanportálon. Találtunk is a Vérmezőnél, az Attila úton egy 94 négyzetméteres lakást, amelyet 60 millió forintért hirdetnek. Vannak azonban ennél magasabb árak is - az előbbi lakás például kétszobás volt, de szintén az Attila úton egy 96 négyzetméteres, 2+2 félszobás lakáshoz már 99 millió forintért juthatunk hozzá. Persze sok múlik az ingatlan állapotán, hiszen 105 négyzetméterest is találtunk 86 millióért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

30 millió körül azonban itt, ekkora lakást már lehetetlen vásárolni.

Jól járt, aki akkor vásárolt

Mindez azt jelenti, hogy a színész hatalmasat kaszált a lakáson, és ha csak az 51 milliós értékkel kalkulálunk, akkor is 60 százalékos hozamot realizált 8 év alatt. Ez éves szinten 7 százalék - ilyen mértékű befektetés ma már alig akad a piacon. A valós ár azonban ennél jelentősen magasabb, így a kétszámjegyű hozam tűnik inkább reálisnak.

Ahogy az látható, a válság után padlón voltak az ingatlanárak, így aki akkor vásárolt, nagyon nagy nyereségre tehetett szert. Az ingatlanok árának emelkedése azonban elemzők szerint nem áll meg, még ma is könnyen lehetséges, hogy 5 százalékos hozamot realizál évente az, aki ingatlanba fektet.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem