Vadonatúj autót vehetsz most ingyenhitelből: ilyen is ritkán van Magyarországon

Vadonatúj autót vehetsz most ingyenhitelből: ilyen is ritkán van Magyarországon

2018. április 25. 05:45

Számos autómárka indította új modellel a 2018-as évet, melyeket már Magyarországon is megvásárolhatunk. Ezek közül néztünk meg néhányat: arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyibe kerülnek ezek az autók, illetve milyen finanszírozási lehetőségek közül választhatunk abban az esetben, ha nem tudjuk zsebből kifizeti a vételárat.

Dacia Duster, Nissan Leaf, Citroën C4 Cactus - néhány modell, melyek nemrégen újultak meg, és mostanra már akár Magyarországon is megvásárolhatjuk őket. Persze nem mindenki teheti meg, hogy zsebből fizesse ki a szóban forgó - esetleg más, hasonló árkategóriájú - autókat, hiszen a legolcsóbb Dacia Duster ára is 3 millió forinttól kezdődik. Ilyenkor reális opció lehet az autók lízingelése, főleg most, amikor gyakran igen alacsony THM mellett választhatjuk ezt a lehetőséget.

Ezeket néztük át
Az autókereskedések jellemzően külön finanszírozási ajánlatokkal rendelkeznek a személygépjárművekre és a haszonjárművekre vonatkozóan. Az alábbi gyűjtés személygépkocsikra vonatkozó, zárt végű lízingajánlatokat tartalmaz.

Milyen lehetőségek vannak?

Már 4,99 százalékos THM mellett is lízingelhetünk, amennyiben egy új Dacia Dustert szeretnénk vásárolni. A lízing fix kamatozású, futamidő tekintetében pedig 24-72 hónap között válogathatunk. Az autó megvásárlásához, illetve a lízing igénybevételéhez legalább 30 százalékos, tehát nagyjából 1 millió forintos önerővel kell rendelkeznünk.

Jóval drágább autóról van szó az új Nissan Leaf esetében, hiszen a Nissan honlapja szerint a kocsi kezdő listaára 10,4 millió forint. Az 1,5 millió forintos állami kedvezménynek köszönhetően azonban már 8,9 millió forintból is lehet egy ilyen autónk, továbbá a magasabb ár mellett kedvezőbb feltételekkel is lízingelhetünk. Legalábbis a THM tekintetében, az ugyanis 0 százalékos. Fontos ugyanakkor, hogy itt nem fix a hitel kamatozása, illetve a futamidő tekintetében is jóval szűkebb a mozgásterünk, hiszen 36 és 48 hónapot lehet választani. Magasabb a minimális önerő mértéke is a maga 40 százalékával.

Állami támogatás
Jelenleg (maximum) 1,5 millió forintos támogatást nyújt az állam azoknak, akik új elektromos autót vásárolnak. Többek között ezzel a kedvezménnyel igyekszik az állam elősegíteni az elektromos autók elterjedését. Ez egyébként nem magyar sajátosság, Európában több országban - például Belgiumban és Németországban is - léteznek ilyen állami kedvezmények.

Szintén fix kamatozású lízinget vehetünk igénybe akkor, ha egy új Citroën C4 Cactust szeretnénk megvásárolni. A kölcsön THM-e 3,74 százalékos, a futamidő pedig 60 hónapos. Az önerőnek 44 és 57 százalék között kell lennie, tehát nagyjából 2-2,2 millió forinttal mindenképpen rendelkeznünk kell akkor, ha egy ilyen autót szeretnénk megvásárolni.

Természetesen nem csak azoknál a márkáknál van mód lízingelni, amelyek mostanában jöttek ki valamely új modellel. Kíváncsiságból megnéztük még a Suzuki ajánlatait is, hiszen a legnépszerűbb hazai autómárkák közé tartozik. Ennél a márkánál 5,49 százalékos THM mellett lízingelhetünk, az önerőnek minimum 20 százalékosnak kell lennie. Futamidő terén elég nagy a mozgástér: 12 hónap a legrövidebb és 84 hónap a leghosszabb választható lehetőség.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem a lízing az egyetlen lehetőség

Természetesen továbbra is fennáll a lehetősége annak, hogy személyi kölcsönből vásároljunk autót, ám ilyenkor biztos, hogy a lízingnél magasabb kamatot leszünk kénytelenek fizetni. Ennek az az oka, hogy lízing esetében az autó tulajdonjoga a finanszírozónál marad, így az kisebb kockázatot vállal, mint egy fedezetlen személyi kölcsönnél.

A Pénzcentrum kalkulátorával megnéztük, hogy milyen kamatok mellett vehetnénk fel hitelt autóvásárlásra. A kalkulációt 5 millió forintos személyi kölcsönre végeztük, 84 hónapos futamidővel, illetve 250 ezer forintnál magasabb jövedelmet vettünk alapul. Ezek alapján a következő ajánlatokat találtuk:

  • K&H Bank: 76 667 forintos törlesztőrészlet, 7,96 százalékos THM.
  • Budapest Bank: 77 231 forintos törlesztőrészlet, 7,90 százalékos THM.
  • CIB Bank: 77 627 forintos törlesztőrészlet, 8,17 százalékos THM.

Elvégeztünk még egy kalkulációt 2 millió forintra is. A futamidő ezúttal csak 60 hónap, viszont itt is 250 ezer forint feletti jövedelmet jelöltünk meg. Ebben az esetben a CIB Banknál 43 627 forintot, a Cetelemnél 44 388 forintot, míg a K&H Banknál 44 986 forintot kellene fizetnünk,míg a THM 11,73 százalékos, 13,07 százalékos illetve 13,75 százalékos lenne.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?