22 °C Budapest
Elítélték: többmilliós adóssággal küzd a legendás magyar énekesnő

Elítélték: többmilliós adóssággal küzd a legendás magyar énekesnő

2016. június 18. 15:38

Többmilliós adósságot halmozott fel Zalatnay Sarolta, mivel a tartozást nem ismerte el, így a bíróság mondta ki, hogy a jövedelme felét törlesztésre kell fordítania. Így viszont csupán havi 78 ezer forintja marad a megélhetésre. Hogyan szabadulhat az énekesnő az adósságcsapdából?

Nagy bajba került Zalatnay Sarolta, mivel többmilliós tartozása van, amit a nyugdíjából és a dalai után kapott jogdíjakból vonnak le tőle. Ennek köszönhetően viszont havonta alig 78 ezer forintból kell megélnie, a jövedelme másik fele az adóssága törlesztésére megy el. Ezen felül persze vállalhat fellépéseket, ezzel kiegészítve a megélhetését. Eredetileg 1,9 millió forinttal tartozott, ezt kell most visszafizetnie a bíróság ítélete szerint - vallott anyagi nehézségeiről a sztárénekes a Hot! magazinnak.

Mikor szabadulhat az adósságától Zalatnay?

A korábbi adósság 1,9 millió forint volt, ezt öt évvel ezelőtt kapta kölcsön az énekes, ez mára nagyjából 2,4-2,5 millió forintra nőhetett a kamatok miatt. Ennek törlesztésére vonnak el tőle havonta 78 ezer forintot. Ez egyébként közel megegyezik azzal, mintha a Polgári törvénykönyv szerinti késedelmi kamatokat fizetné három éven keresztül (plusz a behajtás költségeit).

Ugyan a bírói ítéletet nem ismerjük, azonban a fentiek alapján valószínűsíthető, hogy a művésznő három év alatt visszafizetheti az adósságát.

Van más lehetősége is?

Zalatnay ügyvédjének nyilatkozata szerint a másodfokú ítélet ellen megfontolják, hogy a Kúriához forduljanak, így szerve igazat az énekesnek. Emellett az ügyvédnő kegyelmi kérvényt is be fog nyújtani a köztársasági elnöknek.

A problémát egyébként egy bankon keresztül is meg lehet oldani, ez viszont nem lenne egyszerű. Mivel a művésznő igazolható, rendszeres jövedelme csupán 56 ezer forint, ezért legfeljebb 28 ezer forintos adósságrendező hitelt vehetne fel. Ezzel viszont közel 12 évbe telne visszafizetni az adósságát (ha nem törleszt előre).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egy igazolható jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonásával viszont akár öt év alatt megszabadulhat az adósságtól, 52 ezer forintos törlesztőrészlet fizetése mellett (10 százalékos kamatokkal számolva).

Így havonta több maradhatna a zsebében is, a jelenlegi 78 ezer forint helyett 104 ezer forintból gazdálkodhatna havonta. Ez a fellépések után kapott gázsival kiegészítve már tisztes megélhetést biztosíthatna az énekesnőnek. A banki hitel felvételéhez azonban valószínűleg a bíróságnak is hozzá kell járulnia.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?