-1 °C Budapest

TOP 6: ezekkel vasalhatsz ki minél többet a bankodból

2015. október 30. 14:33

Amikor hitelt veszünk fel nemcsak a fizetendő díjakat érdemes néznünk, hanem, hogy melyik bank mekkora kamatkedvezményt ad, ha bizonyos feltételeket teljesítünk. A Pénzcentrum mutatja, hogyan sajtolj ki minél több kedvezményt a bankodból.

A bankoknál egyszerre többfajta kedvezménnyel is csökkenthetjük kölcsönünk kamatát, akár a teljes futamidőre. Az alább felsorolt tételek között nem mindegyik vállalása jelent automatikus kamatkedvezményt minden pénzintézetnél, eltérő, hogy melyik bank mely esetben biztosít kamatcsökkentést. A Hitelnet.hu segítségével összeszedtük a hat legtipikusabb kamatkedvezményt biztosító feltételt.

Jövedelem-átutalás

Leggyakrabban a jövedelem jóváírás kamatkedvezményével találkozhatunk. Egyes pénzintézeteknél a jövedelem átutalás összege befolyásolja a kamatkedvezmény mértékét, máshol a hitelnyújtó bankhoz utalt munkabér összegétől független a kamatkedvezmény mértéke. Bankonként eltérő, hogy a jövedelem jóváírás összegét tekintve mennyi a minimum elvárás. Kamatkedvezményt érhetünk el már minimálbéres munkabér átutalás esetén is. Ez jellemzően 0,5 és 2,1 százalék közötti kedvezményt nyújt az ügyfeleknek.

Csoportos beszedési megbízás

Havonta 2 csoportos beszedési megbízással tovább mérsékelhető ügyleti kamatunk, ami 0,1 százalékos kamatkedvezményt adhat.

Hitelfedezeti biztosítás, vagyonbiztosítás

A hitelnyújtó banknál kötött hitelfedezeti biztosítással (ez lehet akár életbiztosítás, akár keresőképtelenség kockázatára kötött biztosítás) vagy az adott bankcsopothoz tartozó biztosítónál kötött otthonbiztosítással szintén kamatkedvezményt érhetünk el. Ezzel 0,1 és 0,3 százalék közötti kedvezményt kaphatunk.

Lakástakarék-pénztári szerződés indítása

A kamatkedvezmény eléréséhez nem feltétel, hogy maga a lakáshitelünk lakástakarékkal legyen kombinálva, akkor is érvényesíthető, ha külön vállaljuk az LTP fizetését, ezzel 0,15-0,45 százalék kamatelőnyhöz juthatunk.

Prémium banki kamatkedvezmény

Ez a kedvezmény akkor érhető el, ha minimum 5 millió forintos megtakarításunk van az adott banknál vagy a hitelfelvételt megelőző 3 hónapban legalább 300 ezer forint összegű munkabér jóváírásunk volt. Ezzel 0,2-0,25 százalék kamatelőnyhöz juthatunk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hitelösszegtől függő kamatkedvezmény

5 millió forintot meghaladó hiteligény esetén a kölcsönt alacsonyabb kamatláb mellett vehetjük igénybe a hitelnyújtó banknál, mint 5 millió forint alatti kölcsönigénylésnél. A legjelentősebb kedvezményt akkor kaphatjuk, ha nagyobb összeget veszünk fel, ilyenkor ugyanis akár 3 százalék kedvezményt is kaphatunk, de a legtöbb bank még így is 1 százalékkal olcsóbban ad nekünk kölcsönt.

Hogyan szedjünk ki minél több kedvezményt a bankból?

A kamatkedvezményre jogosító feltételek teljesülését a bankok rendszeres időközönként ellenőrzik. Amennyiben a vállalt feltétel nem teljesül, akkor a kamatkedvezmény megszűnik.

Egy-egy bankon belül a különböző kamatkedvezmények mértéke összeadódik, így a legtöbb kedvezményt akkor tudjuk "kisajtolni" bankunkból, ha minél több kedvezményre jogosító feltételnek teszünk eleget. Jóllehet a pénzintézetek általában meghatároznak egy minimális kamatszintet, ami után a kedvezmény már nem mérsékelhető tovább.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 5. 15:51
Újonnan létrehozott posztra érkezett a Portfolio Csoport új munkatársa.
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 5. 08:00
Február elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket m...
Holdblog  |  2023. február 4. 12:41
Ugyan a Fed lassítotott a tempón, de a szerdai 25 bázispontos kamatemelés várhatóan újabb és újabb m...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05