Elszámoló levelek: felkészült a dömpingre a posta

Elszámoló levelek: felkészült a dömpingre a posta

2015. április 9. 14:05

A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket 2015. április 30-ig kell postára adnia az érintett pénzintézeteknek. A Magyar Postának csaknem 2,1 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. Eddig 149 ezer darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához, amely a várható mennyiség alig több mint 7 százaléka.

A jogszabály alapján a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket azoknál, akik deviza alapú (devizában nyilvántartott és forintban törlesztett) kölcsönt vettek fel, az elszámolást a pénzügyi szolgáltató

2015. március 1. napja és 2015. április 30. napja között köteles postára adni.

Az elszámolások ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményként érkeznek meg a fogyasztókhoz. Ebben az időszakban - a pénzintézetek által előre jelzett mennyiség alapján - a Magyar Postának csaknem 2,1 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. 2015. április 9-ig 149 ezer darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához, amely a várható mennyiség alig több mint 7 százaléka.

Az előre jelzett 2,1 millió ajánlott-tértivevényes levélküldemény várhatóan 75-80 százaléka a kiküldési időszak utolsó két-két és fél hetében jelenik meg a Magyar Posta hálózatában.

A Magyar Posta felkészült a megnövekedett küldeménymennyiség kezelésére, ugyanakkor annak érdekében, hogy az ügyfelek mielőbb megkaphassák a leveleket, és ne legyen torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvétel során, fontos, hogy a pénzintézetek mielőbb kezdjék el feladni küldeményeiket. A folyamatosan átütemezett feladások miatt ugyanis egyre szűkebb idő áll a Magyar Posta rendelkezésére a kézbesítésére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25