Dühödt ügyfelek támadják az OTP-t: fél napja nincs megoldás

Dühödt ügyfelek támadják az OTP-t: fél napja nincs megoldás

2014. november 18. 15:15

Kedd reggel 9 óta problémák voltak az OTP Direktnél, délután 4-ig vacakolt a rendszer. A bank Facebook-oldalát elárasztották a dühös kommentek, az ügyfelek elfogadhatatlannak tartják, hogy ilyen sokáig tartson a helyzet megoldása a legnagyobb magyar pénzintézetnél. Az OTP próbálja nyugtatni az elégedetlenkedőket.

Az OTP kedd reggel hivatalos Facebook-oldalán arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy egy támogató program átmeneti meghibásodása miatt egyes banki szolgáltatások nem, vagy csak korlátozottan érhetőek el a bankfiókokban.

Az OTPdirekt internetes banki felület hétvégi üzemmódban fogadja a megbízásokat. Az ATM-eken elérhető szolgáltatások és a bankkártyás tranzakciók zavartalanul működnek.

FRISS!  Kijavították a hibát

Az OTP kedden délután 4-kor tette ki az alábbi tájékoztatást Facebook-oldalára:

"Kedves Ügyfeleink! Munkatársaink elhárították a támogató program meghibásodásából eredő problémát, így a bank valamennyi szolgáltatása elérhető a bankfiókokban és az OTPdirekten keresztül. Szeretnénk jelezni, hogy a szolgáltatások elérésében még előfordulhatnak átmeneti lassulások. Az okozott kellemetlenségért elnézéseteket kérjük. Köszönjük a türelmeteket!"


A bank Facebook-oldalát azóta elárasztották a kommentek, az ügyfelek hol kérdéseikkel bombázták az OTP-t, hol pedig felháborodásuknak adtak hangot. Közben a szakemberek dolgoznak a hiba javításán, és a bank próbálja megnyugtatni az ügyfeleket.

A központi kérdés, mi lesz így az utalásokkal, a kézpénzfelvétellel?

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kép: OTP Facebook

Az elmúlt hetekben többször is volt probléma az OTP rendszereivel: legutóbb múlt hétfőn állt a netbank, de augusztus végén is fennakadást tapasztalhattak az ügyfelek.

Akadt olyan kommentelő, aki azt jósolta, a sorozatos problémák eredményeképpen sokan elhagyják majd a bankot.

Kép: OTP Facebook


A komment-cunamira az OTP is folyamatosan próbál reagálni, nyugtatni az ügyfeleket - egyelőre kevés sikerrel:

Kép: OTP Facebook

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?