14 °C Budapest
Devizahitelesek: jöhet a következő menet!

Devizahitelesek: jöhet a következő menet!

Pénzcentrum
2014. szeptember 26. 15:01

Ugyan ma még hátra van egy tárgyalás, azonban a nagyobb bankok többségének keresetét már lezárták a Fővárosi Törvényszéken, és jövő héten indulnak a másodfokú perek a Fővárosi Ítélőszéken. Megnéztük, melyik bank lépett fel sikeresen az állam ellen.

Az augusztus végén kezdett devizahiteles perek a mai napon lezárulnak első fokon, és jövő héttől megkezdődnek a másodfokú tárgyalások, azoknál a bankoknál, amelyek éltek a fellebbezés lehetőségével. De mi a helyzet azokkal a hitelintézetekkel, akiknek sikerült felvenniük a harcot?

Ezért fontos, hogy mikor zárul le a per

Lényeges, hogy amelyik hitelintézet nem adott be keresetet, ott az elszámolásnaknagyjából egy hónappal korábban, 2015. január 15. és 29. között kell megtörténnie.

Ezzel szemben a keresetet benyújtó bankoknak 2015. február 14. és 28. között kell elszámolniuk, amennyiben a per még idén lezárul. Ha ez nem sikerül, akkor az elszámolást a peres eljárás lezárását követő 60 napban kell, megtörténjen.


Ők sikeresen léptek fel

Ugyan még messze van az ítélet, de azt láthatjuk, hogy hat olyan hitelintézet volt, akik sikeresen tudtak fellépni. Három pénzintézet az OTP csoporthoz tartozik, ők az Alkotmánybírósághoz fordulhatnak keresetükkel. A másik három hitelintézet a Cetelem, az UCB és a K&H Bank. A siker titkáról azonban nem nyilatkoznak a pénzintézetek. Azonban a K&H esetében a bíróság kimondta, hogy a pénzintézet 95 százalékban pervesztes, csak bizonyos idén kötött szerződések esetében járt el tisztességesen.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Infografikánkon ellenőrizheted, hogy a te bankod sikeres volt vagy sem:

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?