27 °C Budapest

Tovább csökkent az alapkamat, mit éreznek ebből a családok?

Pénzcentrum
2013. december 17. 15:02

Tovább csökkent a jegybanki alapkamat: holnaptól 3 százalék az irányadó ráta. Ennek hatására várhatóan csökkenni fognak a betétek és hitelek kamatai.

Ha úgy érezte valaki, hogy eddig se kap semmi kamatot a bankokban, mert elvisz mindent a kamatadó, EHO és a tranzakciós illeték, akkor nincs jó hírünk, mert ez után még kevesebbet fogunk kapni. Érdemes lehet most már tényleg a betéteknél jobb helyet keresni a pénzünknek, különösen, ha több évre félre tudjuk azt tenni.

Egy tipp pl itt:Kevesen tudják, ilyen könnyű megúszni a kamatadót + az EHO-t

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hitelesek viszont örülhetnek - mármint, aki nem túl szomorú a Kúria döntése miatt-, hiszen a kamat csökkenése után a valamilyen referenciarátához kötött hitelek törlesztőrészlete csökkenni fog. Ez csak idő kérdése, a kamatperiódustól függ. Akinek a hitele például 6 hónapos kamatperiódussal mozog valamilyen referenciahozam mentén, annak a hitele maximum 6 hónap múlva biztosan csökkenni fog.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?