19 °C Budapest

Drágul a kártyadíj a bankoknál: így fizetsz a vásárlásért

Pénzcentrum
2013. július 12. 13:02

A Raiffeisen ügyfelek sem ússzák meg a tranzakciós illetéket. A számlavezetési díjak mellett a tranzakciókért is többet kell majd fizetni szeptember közepétől.

A számlavezetési díjak emelkednek több számlacsomag esetén, az akciós feltételek nem teljesülése esetén a DíjNullázó és az Aktivitás számlacsomagok tulajdonosai is számítanak erre. A tranzakciós illeték változásának megfelelően a Raiffeisen Bank is növeli díjait.

Az elektronikus átutalások díjai 0,2%-ról 0,3%-ra emelkednek szeptember 12-től. Nagy teher lehet még a magyar családok számára, hogy a fióki ügyintézés esetén a minimális utalási díj emelkedik (1 Ft-tal).

Ha megakarod találni a legolcsóbb bankszámlát, akkor nézz körül a BankRáció.hu-n.

Tényleg fontos változás, hogy a csoportos beszedések tételenkénti díja emelkedik a Raiffeisennél 128-ról 143 Ft-ra. Rejtett költség lehet, hogy a bankkártyák éves díjai is nőnek, bankkártyától függően akár 650 Ft-al is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezért cserébe a bankkártyával történő vásárlások DíjNullázó és Aktivitás számlacsomag esetén díjmentesek maradnak. Több banknál is volt már hasonló változás, így úgy látszik az ingyenes kártyás vásárlást mégis megfizetjük valahogy a kártyadíjakon keresztül. A 650 forintos plusz díj évente egyébként 216 ezer forint költést jelent. Azok járnak rosszul, akik alig használják a kártyájukat.

Az ATM-től történő készpénz felvétel esetén fizetendő díjak is emelkednek szeptember 12-től, itt az emelkedés mértéke számlacsomagtól függően 114-115 Ft (569 Ft helyett 683 Ft lesz illetve 431 Ft-ról 546 Ft-ra emelkedik a díj).

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?