7 °C Budapest

Újabb banknál lesz kamattámogatott hitel januártól

Pénzcentrum
2012. december 27. 14:26

2013. január 2-ától otthonteremtési kamattámogatással is igényelhetőek lakáshitelek a Budapest Banknál. Az állami kamattámogatással egy használt lakás vásárlásához igénybe vett, átlagos lakáshitel esetén havi 7 500 forintot is megspórolhat az adós a kamattámogatás ideje alatt. A bank 5 millió helyett már 2 millió forinttól elérhetővé teszi az Egyenlítő hitelét is állami kamattámogatás mellett, amely így különösen kedvező kondíciókat biztosít az ügyfelek számára.

2013. január 2-tól kezdődően otthonteremtési kamattámogatással is lehet lakáshitelt igényelni a Budapest Banknál. A 2012. év végén kihirdetett új szabályok szerint a futamidő első öt évében a kamattámogatás mértéke használt lakás vásárlása esetén 50%. Egy átlagos 5 millió forint értékű, 20 éves futamidejű hitel esetén a kamattámogatás időszakában havi 7 500 forinttal kevesebbet kell így fizetni az adósnak.
A tavaly bevezetett állami kamattámogatás egyik újdonsága a korábbi otthonteremtési programhoz képest, hogy használt lakás vásárlásához is igénybe vehető. Ez a lehetőség a piaci igényeknek is jobban megfelel, amit jól mutat, hogy a Budapest Banknál az elmúlt évben döntően használt lakás vásárlásához vettek igénybe jelzáloghiteleket. A bank e tapasztalatokra való tekintettel jövő év elejétől első lépésben használt lakás vásárlására teszi elérhetővé a kamattámogatást, amelyet az új szabályok szerint legfeljebb 20 millió forintos vételárig, legfeljebb 10 millió forintos kölcsönösszegig lehet igénybe venni. Az otthonteremtési kamattámogatás piaci jelzálogkölcsönökkel is kombinálható.

"Az otthonteremtési kamattámogatás új szabályainak köszönhetően jövőre még nagyobb arányt képviselhetnek majd az új lakáshitel igénylésekben az államilag támogatott konstrukciók. Várakozásaink szerint ügyfeleink elsősorban az eddig is nagy népszerűségnek örvendő Egyenlítő hitelünkkel fogják kombinálni a kamattámogatást. 5 millió forint helyett ezért már 2 millió forinttól elérhetővé tesszük támogatott hiteleknél ezt a konstrukciót, ami lehetővé teszi, hogy a hitelhez tartozó folyószámlán elhelyezett megtakarítások révén évekkel és több százezer forinttal csökkenjenek a lakáshitel terhei." - mondta el Ákos Tamás a Budapest Bank lakossági üzletágnak vezetője a kamattámogatott hitellel kapcsolatos várakozásokról.

 

És hogy pontosan hogyan is működik az Egyenlítő 1 Hitel?
Minden, a folyószámláján elhelyezett pénzösszeg után napi szinten hitel kamatkedvezményt számol el Bankunk. A kamatkedvezmény mértéke megegyezik a hitelkamat mértékével. Az elszámolási periódus végén (félévente) a kedvezményt a tőketartozással szemben automatikusan, mint egy költség és díjmentes részleges előtörlesztést jóváírjuk, majd az így csökkentett tőketartozás törlesztését változatlan törlesztő részlet mellett újraütemezzük. Ennek hatására a futamidő csökken, így Ön hamarabb visszafizetheti jelzáloghitelét, mintha ugyanazt az összeget azonos feltételek mellett normál jelzálogkölcsönként vette volna fel. Természetesen ez egyúttal azt is jelenti, hogy az Ön összes fizetési kötelezettsége egy normál jelzálogkölcsönhöz képest kevesebb lehet, már akkor is, ha csupán havi rendszeres jövedelmét utaltatja a hiteléhez kötődő folyószámlára. Megtakarítását nem kell lekötnie, nem kell rendszeresen újabb és újabb magasabb hozammal kecsegtető ajánlatot kutatnia, bármikor hozzáférhető és mégis úgy dolgozik az Ön számára, hogy a kamatkedvezmény által a hitelkamattal megegyező mértékű kedvezményre tegyen szert. Bármekkora összeget is helyez el a folyószámláján, az csökkenti a jelzáloghitelével kapcsolatban felmerülő kamatfizetési kötelezettség mértékét. (Tőketartozásának maximum 70%-áig terjedő megtakarítására kaphat hitelkamat-kedvezményt). És mindez úgy működik, hogy Ön észre sem veszi: minden hónapban megterheljük az Ön számláját a havi törlesztőrészlet összegével, ahogy azt normál hitelek esetén is történik, minden egyéb a háttérben zajlik. Ön csak a kényelmet, a rugalmasságot és a rövidebb futamidőt tapasztalja.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 25. 06:51
Soft landing, azaz puha landolás. A végső kimenetel, amiben a 2021 végi, első poszt-Covid inflációs...
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem