-1 °C Budapest

Diákok, közeleg a DH igénylésének a határideje

Pénzcentrum
2012. december 13. 18:45

Már csak 4 munkanapjuk maradt azoknak az egyetemi/főiskolai hallgatóknak a Diákhitel igénylésére, akik az idei szemeszterben még nem kérelmeztek Diákhitelt, de a tanév első felében szeretnének pénzhez jutni.


A szabad felhasználású Diákhitel keretében felvehető hitelösszeg akár 250 ezer forint is lehet. A kötött felhasználású Diákhitel2 szintén ez alkalommal igényelhető utoljára az első szemeszterre, ennek felső korlátja az igénylő intézmény felé fennálló képzési díjfizetési kötelezettsége.

Ingyenhitel lehet a DH2

Azok az új Diákhitel igénylők, akik még 2012. december 17-ig leadják igénylésüket, az őszi szemeszter utolsó kifizetési napján (2012. január 15-én) - visszamenőleg - akár a teljes őszi tanulmányi félévre járó (öt havi) kölcsönükhöz egy összegben hozzájuthatnak. Ez a Diákhitel1 esetén - akár a régi rendszer szerinti államilag finanszírozott vagy költségtérítéses hallgatóként, akár az új rendszer szerinti állami ösztöndíjasként, állami részösztöndíjasként, vagy önköltséges képzésben tanul hallgatóként - maximum 250 ezer forint lehet. Aki lekési a 2012. december 17-ei beadási határidőt, már csak a jövő tanulmányi félévben kérheti ezt a hitelbírálat nélkül elérhető, speciálisan a diákok igényeihez kialakított kölcsönt. A felvehető hitelösszegek havi szinten: 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer és 50 ezer forint.

Tényleg ilyen rossz az új Diákhitel?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Diákhitel2 ugyancsak a fenti időpontig kérhető a 2012/13-as tanév első félévére, melyet az idei tanévtől az önköltséges vagy állami részösztöndíjas hallgatók vehetnek fel, kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére. A felvehető hitelösszegnek nincs felső határa, legfeljebb azonban akkora összeget igényelhet a hallgató, amekkora az intézmény felé fennálló fizetési kötelezettsége. Az igényelt hitelt a Diákhitel Központ közvetlenül az egyetem/főiskola számára utalja, így biztosítva, hogy kizárólag a képzés díja legyen kiegyenlíthető belőle. A Diákhitel2 hitelfelvevők felé felszámított kamatlába 2012. október 15-étől évi 2%, a piaci kamat 2% feletti részét az állam kamattámogatás formájában állja a diákok helyett.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 5. 15:51
Újonnan létrehozott posztra érkezett a Portfolio Csoport új munkatársa.
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 5. 08:00
Február elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket m...
Holdblog  |  2023. február 4. 12:41
Ugyan a Fed lassítotott a tempón, de a szerdai 25 bázispontos kamatemelés várhatóan újabb és újabb m...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05