4 °C Budapest

Megjelent a Visa érintés nélküli kártyája Magyarországon

Pénzcentrum
2012. november 5. 13:09

Visa payWave funkcióval ellátott kártyákat vezet be az Erste Bank, ezzel a hazai piacon eddig is jelen lévő MasterCard újabb területen versenyezhet a Visával a piaci részesedésért. A bank Visa Electron Diák kártyája képes lesz arra, hogy akár 2-3 centiméteres távolságból is pénzügyi műveleteket lehessen végezni vele az arra alkalmas terminálokon.

Magyarországon az Erste Bank Diák kártyája lesz az első olyan Visa kártya, amely kontaktmentes funkcióval lesz ellátva, a Mastercard PayPass megoldása már évek óta elérhető volt Magyarországon. A tehcnológia segítségével a kártyabirtokos minden olyan terminálon, amelyen fel van tüntetve a Visa payWave felirat, a kártya lehúzása nélkül is tud fizetni. Amikor a vásárlás összege megjelenik a kijelzőn, elég a bankkártyát egyszerűen a terminálhoz tartani néhány pillanatig. A fizetés sikeres megtörténtét és a vásárlás befejezését hang és egy felvillanó fény jelzi.

Az érintés nélküli kártya a leggyorsabb eszköz olyan, jellemzően kis összegű tranzakciók esetén, amelyeknél a hagyományos kártyákkal történő fizetés körülményes. Ilyen például egy újság vagy mozijegy megvásárlása, vagy akár a reggeli kávé kifizetése. Érintés nélküli fizetés esetén, ha a tranzakció összege nem éri el az 5 ezer forintos értékhatárt, alapesetben még a PIN-kódot sem kell megadni, ami jelentősen felgyorsítja ezeket a pénzügyi műveleteket.

A VISA már negyvennégy millió feletti darabszámban bocsátott ki contactless kártyákat Európa szerte, és ezekkel a bankkártyákkal több mint háromszázezer terminálon lehet fizetni érintés nélkül. A növekedés gyors ütemét jellemzi, hogy havonta több mint kétmillió ilyen új kártya kerül forgalomba. Magyarországon is terjedőben van ez a fizetési mód, hiszen a legfrissebb adatok szerint már hazánkban is több ezer terminál alkalmas Visa érintés nélküli fizetésre, és ez a szám dinamikusan nő.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 1. 07:54
Már meg is van Király az utódja a 4iG csoport által felvásárolt televíziós műsorterjesztő cég élére....
Bankmonitor  |  2022. december 1. 06:38
Újraindítja nulla százalékos forgóeszköz hitelprogramját a Magyar Fejlesztési Bank (MFB): uniós forr...
Holdblog  |  2022. december 1. 06:13
Ahogy az már-már szokássá vált, a Facebook avagy új nevén Meta negyedéves jelentését az árfolyam pán...
Kiszámoló  |  2022. november 30. 17:15
Néhány napja írtam Argentínáról, az országról, ami iskolapéldája, hogyan tud egy populista vezetés t...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58