3 °C Budapest

Megérkezett az első magyar érintés nélküli hitelkártya

Pénzcentrum
2012. október 16. 17:09

Újdonságot jelentett be kedden a Citibank: a pénzintézet a magyarországi hitelkártyapiacon elsőként kínálja a Mobil kártyával való fizetés lehetőségét hitelkártya-birtokos ügyfelei számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mint arról a Citibank lapunkat tájékoztatta, a Mobil kártyával az ügyfelek gyorsan és kényelmesen ki tudják fizetni vásárlásaikat az érintés nélküli MasterCard PayPass kártyaolvasókon. A Mobil kártyát a mobiltelefon hátlapjára vagy más személyes tárgyra - például névjegykártyatartóra, pénztárcára, jegyzetfüzetre - kell ragasztani, és a Citi Life multipartner hitelkártyához, a Shell-Citibank, illetve a Telekom-Citibank közös márkajelzésű hitelkártyákhoz egyaránt lehet igényelni. 5000 forint alatti vásárlásoknál jellemzően PIN kód megadása sem szükséges.

A régióban jelenleg 14 országban több mint százezer PayPass elfogadóhelyen lehet érintés nélküli rendszeren keresztül fizetni, Magyarországon több mint 6000 helyen, többek között gyorséttermekben, élelmiszerüzletekben, drogériákban, kávézókban, újságárusoknál, mozikban és egyéb szaküzletekben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?