2 °C Budapest

Az autósoknak is segítene a lízingszövetség

2012. február 10. 17:02

Saját adósmentő csomag kidolgozást tervezi a Magyar Lízingszövetség a gépjárműhiteleseknek - ismerteti a pénteki Világgazdaság. Kérdés, hogy a kedvezmény után kell-e adózni?

Lévai Gábor, a szervezet főtitkára elmondta, hogy a fizetési terheket csökkentő megoldások kidolgozását tervezik azoknak a gépjármű-lízingelőknek, akik fizetőképességük határán vannak. Ismertetése szerint a lízingcégek jelenleg is kínálnak fizetéskönnyítő megoldásokat olyan ügyfeleiknek, akik nem tudják fizetni a lízingdíjat. A szervezet most összegyűjtötte, hogy a tagcégek milyen megoldásokat ajánlanak, és azok közül választják majd ki a legjobbakat, amelyeket egységesen kínálni szeretnének minden ügyfelüknek.

A szövetség leendő adósmentő tervének legkritikusabb pontja, hogy ha egy finanszírozó cég elengedi a tartozás egy részét, akkor az ügyfélnek az után törvény szerint személyi jövedelemadót és ajándékozási illetéket kell fizetnie. A szervezet azt szeretné elérni, hogy az általuk adott fizetési kedvezmény adó- és illetékmentes legyen vagy kedvezmény járjon utána.

Azt, hogy a tét komoly, jelzi a lízingpiac helyzete is, amelyről csütörtökön számolt be a szövetség. A gépjármű-finanszírozásban az új kihelyezések értéke 7 százalékkal csökkent a 2010-es évhez képest, a szerződések száma ugyanakkor 15 százalékkal esett vissza. Az új szerződéseknek a négyötöde euró alapú, a meglévőknek azonban még így is a háromnegyede svájci frankos. Ez utóbbi oka, hogy mivel drasztikusan visszaesett az új szerződések száma, nagyon lassan "ürül ki" a portfolióból a svájci frank állomány.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm