4 °C Budapest

Eladja házát a Heti hetes legendája: súlyos anyagi gondok a háttérben?

Pénzcentrum
2012. január 29. 12:27

"Sajnos képtelenség két háztartást fenntartani egyszerre. Szelídebbre kell venni a figurát! Többek között ezért árulom pár hónapja a régi házat, de ma egy csillárt sem lehet eladni, így máson is spórolni kell, például a méregdrága benzinen" - nyilatkozta keserűen a minap Bajor Imre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ismert színész a Blikknek nyilatkozott arról, hogy komoly megszorításokra kényszerül. A Heti hetes szüneteltetésével a színésznek is jelentősen csökkent a bevétele, ráadásul korábban becsődölt étterme, a Kicsi huszár is.

"Nemcsak nekem megy érezhetően rosszul, de jóval kevesebbet hívnak saját műsorommal is fellépni. Csak néha érkezik felkérés, ám megértem: ahogy én, a közönség is inkább a villanyszámlát igyekszik kifizetni szórakozás helyett" - mondta a lapnak Bajor, akinek a tervezettnél hamarabb kellett áruba bocsátania a Dunakeszin lévő házát.

A Blikk szerint a Heti hetes tagjai havi több mint félmillió forintot mindenki hazavihetett a csapatból a műsor idején.

Az euróválság a lakáspiacra is jókora ütést mért

A csökkenés ugyan nem volt olyan mértékű, mint amikor a "békeidőkhöz" képest először zsugorodott a lakáspiac három évvel ezelőtt, tavaly mégis kevesebb lakástranzakciót regisztráltak, mint 2010-ben. Az idei év első néhány napja azonban reményre ad okot: január első hete a megszokottnál aktívabb vevői érdeklődést hozott a lakóingatlan piacon, ami mögött főleg a végtörlesztés, és a gazdasági események miatt a vagyonuknak biztos helyet keresők állhatnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 2011-es lakáspiac tranzakciószámait tekintve - bár a hivatalos KSH adatok még nem ismertek - az elmúlt három év legalacsonyabb eladási számaira számít az Otthon Centrum. A tranzakciószámok csökkenése nem annyira drámai, mint amikor a 2007-es 191 000 tranzakcióról 2009-ben a felére, 90 000 körülire esett vissza az eladások száma, de így is körülbelül 10 százalékos visszaesés történt 2010-ről 2011-re.

"A 2009-ben és 2010-ben tapasztalható országos 90 000 tranzakciós szintet nem tudta hozni a piac tavaly, nagyságrendileg 80 000 lakás cserélt tulajdonost. A csökkenés mögött a piacot 2011 első félévében jellemző kivárás, illetve, a második félévtől egyre érezhetőbb euróválság jelentette bizonytalanság áll. A végtörlesztés az év végén felpörgette a piacot, de ez sem volt elég, a 2010-es szintre már nem tudott felkapaszkodni az eladások száma." - mondta Kühne Kata az Otthon Centrum ügyvezető igazgatója.

A tavalyi első félévre jellemző kereslet oldali kivárást leginkább az akkor még érvényben lévő moratóriumok, illetve ezeknek feloldásához kötődő várakozások fűtötték. Nagy mennyiségű, nyomott árú ingatlan piacra kerülése ugyanis jelentős árcsökkenést hozhatott volna. Erre nem került sor, mivel a moratóriumok feloldásával párhuzamosan bevezetett szabályok - főleg az árverési kvótarendszernek köszönhetően - szabályozott mederbe terelték a nem teljesítő hitelek mögötti ingatlanok értékesítését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20