2 °C Budapest

Ezen múlik a megállapodás az IMF-fel?

Pénzcentrum
2012. január 12. 08:35

A Népszabadság meg nem nevezett kormányzati szereplőre hivatkozva azt írja, hogy nincs alternatívája az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kötendő megállapodásnak. Az Index ugyanakkor szintén kormányzati forrásokból úgy értesült: akár mindhárom Brüsszel által kifogásolt törvényt módosíthatja az Országgyűlés, teljes törvényeket azonban biztos nem vonnak vissza.

A kormány, állítása szerint, most arra vár, hogy az Európai Bizottság konkrétan jelölje meg, hogy a törvényeken belül mely pontokat kifogásolja - olvasható a Népszabadság mai számában. A meg nem nevezett kormányzati szereplő úgy fogalmazott: a kabinet 10 százalékot engedhet presztízsveszteség nélkül az Európai Bizottság által kifogásolt jogszabályokból.

Az Index kormányzati forrásokra hivatkozva ugyanakor azt írja: akár mindhárom Brüsszel által kifogásolt törvényt módosíthatja a magyar országgyűlés, teljes törvényeket azonban biztos nem vonnak vissza. A meg nem nevezett forrás hozzáteszi: a jövő hétig biztosan kivár a kormány, megvárja, melyek azok a konkrét paragrafusok, amelyek nem tetszenek az Európai Bizottságnak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a kormány készen áll minden észrevétel és javaslat megvitatására az Európai Bizottsággal és az IMF-fel, és elkötelezett a tárgyalások sikeres lefolytatása mellett. Mint ahogyan a Magyar Kormány részéről korábban is elhangzott, az IMF-fel jelenleg folytatott egyeztetések célja a hivatalos tárgyalások előkészítése és az előzetes álláspontok egyeztetése.

"Megerősítjük az IMF által megfogalmazottakat, miszerint a jelenlegi tárgyalásoknak nem tárgya egy hivatalos szándéklevél tartalmának megvitatása és véglegesítése." - fogalmaznak a közleményben. az IMF-fel történt washingtoni egyeztetések eredményéről jövő héten számol be a kormánynak Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter.

 

Fedezetlen hitelezés infláció idején

Az infláció miatt nominálisan növekvő fogyasztás hozzájárulhatott a személyihitel-kihelyezés bővüléséhez, de a magasabb kamatkörnyezet keresletmérséklő hatása is egyre inkább érezhető.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. december 8. 19:07
Az egyik tanácsadást kérő ügyfél most kötött egy nyugdíjbiztosítást, a kérdés a szokásos volt, nem v...
MEDIA1  |  2022. december 8. 15:03
A Media1 megtudta, hogy még idén decemberben megújul a 90.9 Jazzy Rádió, és ezentúl egyszerűbb néven...
Holdblog  |  2022. december 8. 12:04
Mely nemzet képviselteti magát a legnagyobb létszámban a foci-világbajnokságon? Másként fogalmazva;...
MNB Intézet  |  2022. december 8. 11:10
A FIFA által rendezett futball-világbajnokság a világ második legnépszerűbb sporteseménye, több mint...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?