14 °C Budapest

Lecsúsztál a végtörlesztésről? Van még esély pénzt szerezni

Pénzcentrum
2012. január 9. 11:19

Már csak kevés banknál lehet végtörlesztésztő hitelt találni, a devizakölcsönök rendezéséhez szükséges összeget így sokan kénytelenek személyi kölcsönből előteremteni, melynek költsége magasabb, de az ügyintézés hónapok helyett csak néhány nap. Mennyivel kell többet visszafizetni, ha személyi kölcsönből végtörlesztünk, mikor éri meg ezt a lehetőséget választani?

Január 30-áig kell bemutatnia a hitel igazolására szolgáló papírokat a végtörleszteni vágyóknak, ha ezt nem teszik meg, nem rendezhetik a tartozásukat a csökkentett árfolyamon. Az idő szűkös, a bankok a legtöbb esetben már nem is fogadnak be végtörlesztő hitelkérelmet, a teljes ügyintézés továbbnyúlna a törvényben rögzített január 30. határidőn és a már eddig beérkezett kérvények elbírálása is túlterheli őket. Érdemes lehet tehát fontolóra venni a személyi kölcsönöket is, leginkább a saját forrás kiegészítéseként.

 

A banki hitelek közül csak a személyi kölcsön maradt mindazoknak, akik ilyen későre halasztották a döntést. Minél tövább halogatja valaki a döntést, annál valószínűbb, hogy nem tud már jelzáloghitelből végtörleszteni.  Leginkább kisebb összegek esetén érheti meg a személyi kölcsön. Ha nincs saját forrás, akkor megéri várni az új árfolyamrögzítésre, hiszen már 14 százalék körüli kiváltó hitel THM-nél sok esetben az a jobb választás. A jelenlegi személyi kölcsönök pedig egyáltalán nem versenyképesek az új árfolyamrögzítéssel kiegészített devizahitelekkel.

 

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ugyanazon összegű hitelek esetén nagy különbség van a havi törlesztőkben és a teljes visszafizetett tartozásban is. Az 5 évre felvett 3 millió forint esetén közel egymillió a legkedvezőbb ajánlatok összehasonlításakor. Már kevés bank kínál viszont végtörlesztő hitelt, ezek díjai sem alacsonyak, megérheti várni az új árfolyamrögzítésre még azoknak is, akik csak magas költségek mellett tudnak jelzáloghitelhez jutni. Az új árfolyamrögzítés feltételeiről és előnyeiről korábbi elemzésünkben már írtunk. 

Elemzés: Végtörlesztés vagy az új árfolyamrögzítés?


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 16:59
Hosszan tartó súlyos betegség után érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm