3 °C Budapest

Lecsúsztál a végtörlesztésről? Van még esély pénzt szerezni

Pénzcentrum
2012. január 9. 11:19

Már csak kevés banknál lehet végtörlesztésztő hitelt találni, a devizakölcsönök rendezéséhez szükséges összeget így sokan kénytelenek személyi kölcsönből előteremteni, melynek költsége magasabb, de az ügyintézés hónapok helyett csak néhány nap. Mennyivel kell többet visszafizetni, ha személyi kölcsönből végtörlesztünk, mikor éri meg ezt a lehetőséget választani?

Január 30-áig kell bemutatnia a hitel igazolására szolgáló papírokat a végtörleszteni vágyóknak, ha ezt nem teszik meg, nem rendezhetik a tartozásukat a csökkentett árfolyamon. Az idő szűkös, a bankok a legtöbb esetben már nem is fogadnak be végtörlesztő hitelkérelmet, a teljes ügyintézés továbbnyúlna a törvényben rögzített január 30. határidőn és a már eddig beérkezett kérvények elbírálása is túlterheli őket. Érdemes lehet tehát fontolóra venni a személyi kölcsönöket is, leginkább a saját forrás kiegészítéseként.

 

A banki hitelek közül csak a személyi kölcsön maradt mindazoknak, akik ilyen későre halasztották a döntést. Minél tövább halogatja valaki a döntést, annál valószínűbb, hogy nem tud már jelzáloghitelből végtörleszteni.  Leginkább kisebb összegek esetén érheti meg a személyi kölcsön. Ha nincs saját forrás, akkor megéri várni az új árfolyamrögzítésre, hiszen már 14 százalék körüli kiváltó hitel THM-nél sok esetben az a jobb választás. A jelenlegi személyi kölcsönök pedig egyáltalán nem versenyképesek az új árfolyamrögzítéssel kiegészített devizahitelekkel.

 

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ugyanazon összegű hitelek esetén nagy különbség van a havi törlesztőkben és a teljes visszafizetett tartozásban is. Az 5 évre felvett 3 millió forint esetén közel egymillió a legkedvezőbb ajánlatok összehasonlításakor. Már kevés bank kínál viszont végtörlesztő hitelt, ezek díjai sem alacsonyak, megérheti várni az új árfolyamrögzítésre még azoknak is, akik csak magas költségek mellett tudnak jelzáloghitelhez jutni. Az új árfolyamrögzítés feltételeiről és előnyeiről korábbi elemzésünkben már írtunk. 

Elemzés: Végtörlesztés vagy az új árfolyamrögzítés?


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 7. 10:15
Kibővültek Bánhegyi Zsófia feladatai az állami lottóvállalatnál.
Bankmonitor  |  2023. február 7. 07:04
Ügyfeleink gyakran gondolják, hogy a hitelfedezeti biztosítást hamarabb meg lehet kötni, mint a bank...
Holdblog  |  2023. február 7. 06:02
A svájci luxusóragyártás szentháromságának egyik tagja, az Audemars Piguet idén 30 éve mutatta be a...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?