25 °C Budapest

Címke: oberbank (17 cikk)

Pénzcentrum | 2012. február 2. 11:45

Ezt tudja az 5,95%-os forinthitel: ki járhat a legjobban?

Forinthitel akár 5,95%-os kamattal - ígéri plakátjain a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). Ezek a hitelek nem forintalapúak, mégis igényelhetőek forintban is. A felmerülő kockázatokat egy állami árfolyamgarancia-megállapodás fedezi. Mit kell tudni az MFB 5,95 százalékos hiteleiről?

Pénzcentrum | 2011. december 28. 14:24

Végtörlesztés: egyre kevesebb a forinthitel

A K&H bank nem nyújt több forinthitelt végtörlesztésre, az FHB pedig január elsejei új hiteltermékéig idén már nem fogad be több hitelkérelmet. Több hitelintézet is a kapacitása határán van, miközben már alig egy hónapja maradt az ügyfeleknek, hogy megállapodjanak a bankjukkal.

Világgazdaság | 2011. április 5. 08:32

A kutyának sem kell az euróhitel?

Az emberek már nem bíznak a devizakölcsönökben éppen ezért nem sok tér jutna az euró alapú hiteleknek, ha újra visszaengedné a kormány a lakossági jelzáloghitel-piacra ezen kölcsönöket.

Pénzcentrum | 2010. június 21. 10:02

Vállalati bankszámlák: minden tizedik megszűnik

Minden cégalapításkor kötelezően bankszámlát kell nyitni az induló vállalatnak, és mivel a cégalakítások száma Magyarországon évről évre növekszik, ezért a bankszektornak ügyfélszám szempontjából garantáltan növekvő piacot biztosít a vállalati szegmens. A Dun & Bradstreet (D&B) kockázatkezelési szakértő adataiból kiderül, hogy a vállalatok 16 százaléka egynél több bankszámlával rendelkezik.