Ezt tanácsolja Orbán a devizahiteleseknek

Pénzcentrum
2011. december 20. 16:04

Hosszú és éles viták után a kormánynak sikerült megegyeznie a bankokkal: a megállapodás eredményeképpen minden devizahiteles család jobban jár - üzente a devizahiteleseknek Orbán Viktor miniszterelnök a vele készült, Facebookon közzétett videóban.

A videóban Orbán Viktor így fogalmaz: "Magyarországon mintegy egymillió család él a lakás devizahitelek árnyékában. A nemzeti konzultációs kérdőíven önök azt válaszolták nekünk mintegy kétharmados többséggel, hogy a kormány nyújtson nekik segítséget. Hárommillió emberről, illetve hárommillió ember otthonáról van szó. A hír az, hogy a napokban hosszú, éles és elhúzódó küzdelmek után végül is a kormánynak sikerült megegyeznie a bankokkal. A megállapodás eredményeképpen mindenki jobban jár, minden devizahiteles család. Azok is, akik már fizetésképtelenek, azok is, akik hónapról hónapra élnek és a középosztályhoz tartozók is. Egyúttal szeretném önöket emlékeztetni arra, hogy a kedvezményes végtörlesztésnek jogvesztő határideje van, december 30-áig kell jelezni a bankoknál, ha élni kívánnak ezzel a lehetőséggel. Miután a kormány megteremtette a munkaadók segítségnyújtási lehetőségét is, ezért azt javaslom Önöknek, hogy ne csak a bankoknál, hanem a munkaadójuknál is jelentkezzenek. Remélem, sikerrel járnak, és könnyebb lesz önöknek is a 2012-es év. Áldott karácsonyt, boldog új esztendőt kívánok mindannyiuknak!"

Mint ismeretes, a kormány és a Bankszövetség által december 15-én aláírt megállapodás az alábbi elemeket tartalmazza:

1. A lakossági deviza jelzáloghitelek kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztésével kapcsolatos szabályok módosításáról

2. A 90 napnál hosszabb késedelembe esett deviza jelzáloghitelek adósai helyzetének kezelése érdekében hozott lépésekről

3. A lakossági, devizában nyilvántartott jelzáloghitel-adósok árfolyamkockázatának mérsékléséről és az átlátható árazás bevezetésének határidejéről

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

4. Növekedési Paktum

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem