Csak ők tudnak végtörleszteni: 417-en kaptak hitelt

Pénzcentrum
2011. november 8. 11:26

A legfrissebb statisztikai adatok szerint, az október 30-áig végtörlesztők 98,35 százaléka saját forrásból oldotta meg adósságának teljes kifizetését. Az összesen 29 427 adósnak csupán töredéke kért újabb forinthitelt. A nyújtott kiváltó hitelek nagy részét a bankok nyújtották, takarékok nagy lemaradásban vannak, a múlt hó végéig csupán 64 hitelfolyósítás történt meg.

 

A végtörlesztők legnagyobb része megtakarításból, családi kölcsönből vagy egyéb forrásból rendezte teljes tartozását. A hitelezés még messze nem tudott beindulni, a végtörlesztő hitelek alacsony száma és a az ügyintézési idő is közrejátszhat ebben. Eddig a banki saját ügyfeles hitelezés a legmeghatározóbb, összesen mintegy 329 ilyen forinthitel kiváltás történt.

A takarékok sem tudtak beindulni ebben a rövid időszakban, összesen 64 darab hitelt helyeztek ki, 379 millió forintos összegben. Ez töredéke a teljes 5 ezer milliárdos devizehitel-állománynak.

Pénzcentrum vélemény
A következő időszakban bővülhet mind a végtörlesztők, mind a hitelkiváltók száma. Előbbi a lízingesekre való törvényi kiterjesztés miatt, hiszen további több tízezer ember élhet így a végtörlesztés lehetőségével. A hitelesek számának növekedése elsősorban az ügyintézési idő hosszának tudható be, egyre több hitelből végtörlesztő jelenhet meg, ahogy a bankok feldolgozzák kérelmüket.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 25. 17:01
Hosszú fejezet zárult le Roman Abramovics távozásával, aki 19 esztendő után adta át azt a klubot, am...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?