13 °C Budapest

Hitelközvetítők nélkül a végtörlesztők járnak rosszul? - Szavazás

Pénzcentrum
2011. október 27. 16:14

A kormány szándéka szerint a forinthitelből végtörlesztőkre háruló pluszköltségeket csökkentése miatt kizárták a hitelközvetítőket a teljes folyamatból. De mi történik, ha egy ellenérdekelt féltől tudnak csak informálódni a hitelfelvevők? Hiszen minden egy új kihelyezett forinthitellel saját maguknak okozhatnak veszteséget a hitelintézetek. Feloldanák ezt az ellentmondást a hitelközvetítők?

Soha nem tapasztalt érdeklődés van a kiváltó forinthitelek iránt, de az ingyenes alapvető tanácsokon túl nem tudunk teljes körű szolgáltatást nyújtani, mivel e tárgyban nem vagyunk jogosultak díjat kérni - írja lapunkhoz eljuttatott közleményében Veisz István a Duna House Hitel Centrumának vezetője. Azonban sok, főleg kisebb szervezetnél, irodánál nem foglalkoznak a jogszabállyal, egyszerűen feketén dolgoznak. Az így kifizetett valódi többletköltség nemcsak ellentmond a jogalkotói szándéknak, de egyenesen adókiesést is generál az államnak - állítja Veisz.

A hitelközvetítők kizárása tehát duplán balszerencsés lépés lehet és eddig minden hozadéka az adós zsebére ment. Magasak a THM-ek, nincs banki verseny és még a közvetítőket is az adós fizeti. Újra fel kell tenni a kérdést: Biztos, hogy jó ötlet volt kizárni a hiteltanácsadókat?

 

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?