20 °C Budapest

Kevesen fizetnének fix árfolyamon: 3100 kérelmező

2011. október 24. 09:04

Az augusztus közepe óta elérhető árfolyamrögzítési lehetőséggel kevesen éltek eddig. A félidőben még csak a devizahitelesek három ezreléke kérvényezte, hogy fix árfolyamon törleszthesse 2014-ig tartozását - írja a Világgazdaság.

Nagyon mérsékelt az adósok érdeklődése a devizahitelek törlesztőrészleteinek fix árfolyamon történő átváltása iránt - derül ki a nagyobb hazai bankok Világgazdaságnak adott nyilatkozataiból. A húsz hétig nyitva álló lehetőség első felében az érintettek alig több mint 3 ezreléke kérelmezte az árfolyamrögzítést. A devizaalapú jelzáloghitellel tartozó magánszemélyek augusztus 12-től az év végéig 99 munkanapon igényelhetik hiteleik törlesztőrészletének fix árfolyamon történő átváltását.

Ennek az időszaknak a múlt hét csütörtökig terjedő első felében kilenc jelentős banknál kevesebb mint 3100-an kérték az árfolyamrögzítést. Ez a csaknem 950 ezer érintettnek kevesebb, mint 3,3 ezreléke. Mivel a kilenc bank lefedi a magyar bankrendszer csaknem egészét, és erősen lanyhuló érdeklődéről számoltak be, ezért az árfolyamrögzítést kérők száma várhatóan 9000 fő alatt marad, és az érintettek egy százalékát sem teszi majd ki.

A legtöbb igénylésről az MKB Bank számolt be lapunknak. A hitelintézet munkatársai több mint 5000 ügyféllel tárgyaltak, ám közülük csak mintegy ezren kérelmezték az árfolyamrögzítést, és az igénylők mintegy 30 százalékával kötöttek szerződést. A bank szerint az érdeklődők száma - leszámítva az első egy-két hetet, amikor intenzív érdeklődés volt tapasztalható - viszonylag egyenletesen alakul.

A második legnagyobb érdeklődést az Erste Banknál regisztrálták. A hitelintézet mintegy 450 jóváhagyott kérelmet tart nyilván és körülbelül 200 árfolyamgátas szerződést kötött. Tapasztalataik szerint az érdeklődés korábban is meglehetősen csekély volt, a végtörlesztés bevezetése óta azonban még tovább csökkent. A rögzített árfolyamon történő végtörlesztés lehetősége miatt az ügyfelek kivárását tapasztalják, és az év utolsó heteire sem várják az érdeklődés fokozódását.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 10:37
Marina Ovszjannyikova kapta az Európa Tanács Vaclav Havel-díját.
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?