18 °C Budapest

Nem sokan kapkodnak az árfolyamgát után

2011. augusztus 29. 09:01

Bár már augusztus 12. óta igényelhető, egyelőre azonban igen mérsékelt a fizetési nehézségekkel küzdő devizahitelesek érdeklődése a kölcsönök törlesztőrészleteinek fix árfolyamon történő átváltása iránt. A legnagyobb banknál is mindössze napi néhány tucat ügyfél tájékozódik a lehetőségről - írja a Világgazdaság.

A napilap információi szerint nyolc banknál eddig kevesebb, mint 850 devizahiteles kérte az árfolyamrögzítést. A legnagyobb mozgolódásról az MKB Banknál számoltak be: náluk több mint kétezren tájékozódtak, és mintegy 300-an már a kérelmüket is benyújtották. Prognózisuk szerint az érdeklődők zöme él majd az árfolyamrögzítéssel.

Eddig mintegy százan jelezték igényüket az Állami otthonvédelmi programban való részvételre, szerződéskötés azonban még nem történt az OTP Banknál. Becslésük szerint a lakáscélú devizahitellel tartozók 10-15 százaléka él majd a lehetőséggel. A hitelintézet egyelőre azonban nem tartja szükségesnek sem a nyitvatartási idő meghosszabbítását, sem az ügyintézők számának növelését.

A Budapest Bank néhány hete végzett felmérésében ügyfeleik 10 százaléka jelezte, hogy érdeklődik az árfolyamrögzítés iránt. A svájci frank erősödése miatt a hitelintézetnél ennek akár a dupláját is elképzelhetőnek tartották. Az azóta eltelt első 10 munkanap számai azonban nem igazolták vissza várakozásaikat. A múlt csütörtökig ugyanis csak 109 igénylés érkezett hozzájuk.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?