29 °C Budapest

Friss számok: ennyien végtörlesztenének

Pénzcentrum
2011. október 19. 15:35

A Századvég október közepén készített közvélemény-kutatásának eredménye szerint a deviza alapú lakáshitellel rendelkezők pozitívan fogadják a kormány bajba jutott devizahiteleseket megsegítését célzó csomagját. A felmérés szerint az árfolyamgát lehetőségét az érintettek 3, a végtörlesztést 15 százaléka venné igénybe, 25 százalékuk még nem döntött.

A cég azt írja, hogy a kiugróan magas svájci frank árfolyam és a nem megfelelő kockázati tájékoztatás miatt bajba jutott devizahitelesek helyzetének enyhítésére tett kormányzati erőfeszítések megítélése kedvező fogadtatásra talált a célcsoportokban.

A témában nyilatkozó deviza alapú lakáshitellel rendelkezők abszolút többsége, több mint háromnegyede (77 százaléka) ért egyet a csomag elsőként, 2010 nyarán bevezetett elemével, a kilakoltatási moratóriummal.

A válaszadók 66 százaléka értékeli pozitívan az árfolyamgát, 54 százalék pedig a végtörlesztés lehetőségét - olvasható a közleményben. Nem sokkal az árfolyamgát intézményének hivatalos bevezetése után a megkérdezett devizahitelesek mintegy 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy élni kíván a lehetőséggel akár forint hitellel való kiváltással is.

Az árfolyamgát lehetőségét pedig az érintettek 3 százaléka venné igénybe. Azok aránya, akik még nem döntötték el, hogy élni kívánnak az adott lehetőségek egyikével vagy sem, 25 százalék. A válaszadók 32 százaléka nem tudja igénybe venni az intézkedések valamely formáját.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A megkérdezettek negyede nyilatkozott úgy hogy nem akarja igénybe venni a felkínált lehetőségek egyikét sem. A tájékoztatás szerint a Századvég a telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást 2011. szeptember 30. és október 4. között végezte, 1.000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személy megkérdezésével.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?