20 °C Budapest

Frankhitellel küszködik a TV2 sztárcelebje

2011. március 30. 04:44

"Nyakamba vettem olyan terheket, amilyeneket nem kellett volna, és itt most nem a feleségemre és a gyerekemre gondoltam, hanem a svájci frank alapú kölcsönre például" - vallotta be minap egy interjúban Ganxsta Zolee. A magyar hírességnek hiteltartozásai miatt kell celebesednie.

Ganxsta Zolee mostanában olyan műsorokban is szerepel, aminek szinte semmi köze nincs a zenéhez (Ezek megőrültek, Hal a tortán, stb.). Mint a rapper a Velvetnek elmondta, ez szükséges velejárója annak, hogy eltartsa a családját. "Megmondom őszintén, hogy a nyakamba vettem olyan terheket, amilyeneket nem kellett volna, és itt most nem a feleségemre és a gyerekemre gondoltam, hanem a svájci frank alapú kölcsönre például. Olyan dolgokat is be kell vállalnom, amiket nem feltétlenül tartok szerencsésnek, de sajnos szükséges." - nyilatkozta.

200 forint alatti frankárfolyam-rögzítés jöhet

Talán Ganxsta Zolee számára is jó hír, hogy a kiszámíthatóság érdekében valószínűleg 200 forint alatti svájci frank árfolyamon rögzítenék a lakáshitelesek törlesztőrészletét. Erről Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke beszélt kedden a TV2 Mokka című műsorában.


Rogán Antal konkrétumokról nem kívánt beszélni, mert - mint mondta -, ha előre közölne konkrét számokat az devizaspekulációt indíthatna el, és még a kormány nem döntött az ügyben. Elmondta, "a mostaninál alacsonyabb árfolyamon" kezdenének el törleszteni az adósok, viszont a különbözetre egy forint folyószámla képződne "egy öt év múlvai határidővel", amit az állam "garantál a bankok számára".

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezért a bankok garanciadíjat fizetnének - fűzte hozzá. Rogán Antal kitért arra, ez azt is jelentené, hogy ha a svájci frank árfolyama csökken, akkor amíg a különbözet el nem tűnik, addig továbbra is mindenki a fixált árfolyamon fizetne.

Az árfolyamrögzítésről korábban Gyuris Dániel, a Bankszövetség elnökségi tagja is beszélt a Portfolio.hu-nak. A bankvezér szerint a tárgyalások során valamennyi érintett fél érdekeit szem előtt tartva olyan megoldás kialakítása kívánatos, amely képes arra, hogy hatékonyan kezelje az ügyfelek kitettségét az árfolyam-ingadozásnak. Nagyon fontos azonban, hogy nem árfolyamrögzitést jelent az eddig megismert tervezet egyik változata sem. Nem lehet megoldás az árfolyamveszteségek végleges realizálása sem az ügyfelek, sem a bankok részére.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 26. 18:43
Emellett egy másik eset miatt figyelmeztetésben is részesítette a tévétársaságot a grémium. Bírságot...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?