17 °C Budapest

Ők már mehetnek foglalózni: meg fogják kapni a lakáshitelt

Pénzcentrum
2011. március 23. 15:14

Mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt, egy új, ügyfélbarát szolgáltatással egybekötött lakáshitel terméket indított az UniCredit Bank. Az érdeklődők a megvásárolni kívánt ingatlan kiválasztása előtt megtudhatják, hogy a jövedelmi viszonyaik és az ingatlan piaci értéke alapján mekkora hitelre jogosultak. A kalkuláció alapján egy fél évig érvényes hitelígérvényt állít ki a bank, melynek birtokában az ügyfelek nyugodtabban választhatják ki és foglalózhatják le a majdani lakásukat. Az Előrelátó hitelről, valamint a bank már meglévő lakáshiteleseit értintő kérdésekről Komócsi Sándorral, az UniCredit Bank lakossági és kisvállalati divíziójának ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Pénzcentrum.hu: Mikor indult az Előrelátó hitel, eddig hány hitelígérvényt adott ki a bank?


Komócsi Sándor

Komócsi Sándor: Bár Előrelátó hitelünk kommunikációja még csak néhány napja indult, már mintegy tucatnyi esetben fordultak hozzánk azért, hogy a jövedelmi helyzetük alapján várható hitelösszeg ismeretében kezdhessék el a lakáskeresést. Mivel az Előrelátó nem egyszerűen csak egy új hiteltermék, hanem új típusú ügyfélkiszolgálásról is szól, amellyel az ügyfelek kezébe adjuk a felelős döntéshez szükséges időt és ismereteket, ismertebbé válásával számítunk az érdeklődés jelentős növekedésére.

További részletek az Előrelátó hitelről: Hitelígérvénnyel a zsebében ment lakást venni: könnyűszerrel tette le a foglalót

Pénzcentrum.hu: Ha feloldják a kilakoltatási moratóriumot, akkor az UniCredit hány lakáshiteles ügyfele számára válik elkerülhetetlenné a végrehajtás?

Komócsi Sándor: A moratórium július elsejei feloldása mögött a kormányzat és bankszövetség közötti megegyezés céljaiban három érdek egyszerre jelenik meg. Az egyik a fizetési nehézségekkel küzdő hiteleseké, a másik a költségvetési, lényegében minden adófizető állampolgáré, a harmadik pedig a gazdaság és társadalom számára egyaránt nélkülözhetetlen hitelezés működőképességének fenntartásáé.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Miután a megállapodás részletei még kidolgozás alatt vannak, ezért ma nagy biztonsággal csak annyi mondható el, hogy a moratórium feloldásakor a fizetési nehézségek között lévő hitelesek nagyon kis részét érinti majd annak veszélye, hogy ingatlana eljárás alá kerül, és ebbe a csoportba semmiképp nem tartoznak majd a legrászorultabbak.

Pénzcentrum.hu:
Hány hiteles ügyfél élt eddig valamilyen hitelkönnyítő módszerrel, az átstrukturálás után voltak-e visszaesők?

Komócsi Sándor: Az UniCredit Banknál lakossági hitellel rendelkező ügyfelek közül mintegy 6000-en vettek részt hitelkönnyítésben, és többségük problémamentesen tudja fizetni az esedékes törlesztőrészleteit.

 

EZT OLVASTAD MÁR?