21 °C Budapest

Ők már mehetnek foglalózni: meg fogják kapni a lakáshitelt

Pénzcentrum
2011. március 23. 15:14

Mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt, egy új, ügyfélbarát szolgáltatással egybekötött lakáshitel terméket indított az UniCredit Bank. Az érdeklődők a megvásárolni kívánt ingatlan kiválasztása előtt megtudhatják, hogy a jövedelmi viszonyaik és az ingatlan piaci értéke alapján mekkora hitelre jogosultak. A kalkuláció alapján egy fél évig érvényes hitelígérvényt állít ki a bank, melynek birtokában az ügyfelek nyugodtabban választhatják ki és foglalózhatják le a majdani lakásukat. Az Előrelátó hitelről, valamint a bank már meglévő lakáshiteleseit értintő kérdésekről Komócsi Sándorral, az UniCredit Bank lakossági és kisvállalati divíziójának ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Pénzcentrum.hu: Mikor indult az Előrelátó hitel, eddig hány hitelígérvényt adott ki a bank?


Komócsi Sándor

Komócsi Sándor: Bár Előrelátó hitelünk kommunikációja még csak néhány napja indult, már mintegy tucatnyi esetben fordultak hozzánk azért, hogy a jövedelmi helyzetük alapján várható hitelösszeg ismeretében kezdhessék el a lakáskeresést. Mivel az Előrelátó nem egyszerűen csak egy új hiteltermék, hanem új típusú ügyfélkiszolgálásról is szól, amellyel az ügyfelek kezébe adjuk a felelős döntéshez szükséges időt és ismereteket, ismertebbé válásával számítunk az érdeklődés jelentős növekedésére.

További részletek az Előrelátó hitelről: Hitelígérvénnyel a zsebében ment lakást venni: könnyűszerrel tette le a foglalót

Pénzcentrum.hu: Ha feloldják a kilakoltatási moratóriumot, akkor az UniCredit hány lakáshiteles ügyfele számára válik elkerülhetetlenné a végrehajtás?

Komócsi Sándor: A moratórium július elsejei feloldása mögött a kormányzat és bankszövetség közötti megegyezés céljaiban három érdek egyszerre jelenik meg. Az egyik a fizetési nehézségekkel küzdő hiteleseké, a másik a költségvetési, lényegében minden adófizető állampolgáré, a harmadik pedig a gazdaság és társadalom számára egyaránt nélkülözhetetlen hitelezés működőképességének fenntartásáé.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Miután a megállapodás részletei még kidolgozás alatt vannak, ezért ma nagy biztonsággal csak annyi mondható el, hogy a moratórium feloldásakor a fizetési nehézségek között lévő hitelesek nagyon kis részét érinti majd annak veszélye, hogy ingatlana eljárás alá kerül, és ebbe a csoportba semmiképp nem tartoznak majd a legrászorultabbak.

Pénzcentrum.hu:
Hány hiteles ügyfél élt eddig valamilyen hitelkönnyítő módszerrel, az átstrukturálás után voltak-e visszaesők?

Komócsi Sándor: Az UniCredit Banknál lakossági hitellel rendelkező ügyfelek közül mintegy 6000-en vettek részt hitelkönnyítésben, és többségük problémamentesen tudja fizetni az esedékes törlesztőrészleteit.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 24. 15:57
Néhány napja még arra utalt Huth Gergely, hogy a PestiSrácok jövője is bizonytalanná vált a Pesti TV...
Holdblog  |  2022. május 24. 15:38
A Todd Boehly amerikai üzletember vezette konzorcium megegyezett Roman Abramovics orosz oligarchával...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?