46 450 869%-os THM! Itt a sokkoló hitelrekord!

2010. november 18. 05:23

A folyószámlahitelek egyébként sem tartoznak a legolcsóbb, lakossági ügyfelek által igénybe vehető banki termékek közé, de amennyiben a karácsonyi nagybevásárlás során valaki túllépi a megengedett hitelkeretet, akkor THM-re átszámítva sokkoló eredményt mutathatnak a bank által felszámított díjak.

A novemberi és a decemberi nagybevásárlások idején az emberek hajlamosak arra, hogy a túlzásba vitt karácsonyi ajándékok megvásárlása és a bőséges családi lakomák érdekében tovább nyújtózkodjanak, mint ameddig a takarójuk ér.

A brit Daily Mail azt vizsgálta, hogy mennyibe kerül egy ügyfélnek, ha a megengedett hitelkeretén felül 200 fontot jogosulatlanul használ 10 napon át. A felszámított hitelkeret-túllépési díjak és kamatok összegét THM-ben adták meg, a végeredmény megdöbbentő.

Teljes hiteldíj mutatóban kifejezve a rekorder Lloyds TSB nem kevesebb, mint 46 450 869%-os díjat számít fel a jogosulatlanul használt pénze után, de a Santander mutatója is egymillió százalék feletti. A harmadik helyezett Halifax díja megegyezik a fizetésnapra utazó gyorskölcsönöket nyújtó cégek által felszámított költséggel, ami THM-ben kifejezve 344 521%. Sok adós a karácsonyi ünnepeket követően hónapokon át egyik kölcsönből fizeti a másikat, sokan elmerülnek az adósságmocsárban.

Magyarországon közel 30%-os THM mellett is több mint 400 milliárd forint folyószámlahitele van a lakosságnak

A 2010-es év során hazánkban a termék népszerűségéből fakadóan, továbbá a kamatok mérséklődésének köszönhetően tovább növekedett a folyószámla-eladósodottság. Az ünnepek közeledtével pedig szinte borítékolható, hogy még tovább fog növekedni a hitelállomány.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

További részletek: Folyószámlahitel-körkép: 2010 november

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15