46 450 869%-os THM! Itt a sokkoló hitelrekord!

2010. november 18. 05:23

A folyószámlahitelek egyébként sem tartoznak a legolcsóbb, lakossági ügyfelek által igénybe vehető banki termékek közé, de amennyiben a karácsonyi nagybevásárlás során valaki túllépi a megengedett hitelkeretet, akkor THM-re átszámítva sokkoló eredményt mutathatnak a bank által felszámított díjak.

A novemberi és a decemberi nagybevásárlások idején az emberek hajlamosak arra, hogy a túlzásba vitt karácsonyi ajándékok megvásárlása és a bőséges családi lakomák érdekében tovább nyújtózkodjanak, mint ameddig a takarójuk ér.

A brit Daily Mail azt vizsgálta, hogy mennyibe kerül egy ügyfélnek, ha a megengedett hitelkeretén felül 200 fontot jogosulatlanul használ 10 napon át. A felszámított hitelkeret-túllépési díjak és kamatok összegét THM-ben adták meg, a végeredmény megdöbbentő.

Teljes hiteldíj mutatóban kifejezve a rekorder Lloyds TSB nem kevesebb, mint 46 450 869%-os díjat számít fel a jogosulatlanul használt pénze után, de a Santander mutatója is egymillió százalék feletti. A harmadik helyezett Halifax díja megegyezik a fizetésnapra utazó gyorskölcsönöket nyújtó cégek által felszámított költséggel, ami THM-ben kifejezve 344 521%. Sok adós a karácsonyi ünnepeket követően hónapokon át egyik kölcsönből fizeti a másikat, sokan elmerülnek az adósságmocsárban.

Magyarországon közel 30%-os THM mellett is több mint 400 milliárd forint folyószámlahitele van a lakosságnak

A 2010-es év során hazánkban a termék népszerűségéből fakadóan, továbbá a kamatok mérséklődésének köszönhetően tovább növekedett a folyószámla-eladósodottság. Az ünnepek közeledtével pedig szinte borítékolható, hogy még tovább fog növekedni a hitelállomány.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

További részletek: Folyószámlahitel-körkép: 2010 november

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 3. 17:26
Az EP május 3-án, a sajtószabadság világnapján hivatalosan közzétette a Daphne Caruana Galizia újság...
Bankmonitor  |  2024. május 3. 14:26
Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár elmondása szerint a 2019-ben Babaváró hitelt igényelt...
Kiszámoló  |  2024. május 3. 14:07
Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóz...
Holdblog  |  2024. május 3. 11:42
Évadzáró adásunkban mindenki szerepel, a kommentelők kifejezetten sokat. Elemezzük Észak-Koreát, a k...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem