25 °C Budapest

Botrány! Durva vádak a Facebook ellen

2010. szeptember 5. 11:02

Összecsapott egymással a GreenPeace és a Facebook. A világ egyik legnagyobb környezetvédő szervezete arra szólítja fel a világ legnagyobb közösségi oldalát, hogy mondjon nemet a SZÉN-re. A Facebook ugyanis új adatközpontot készül létesíteni Prineville-ben, ahol a Greenpeace állításai szerint a Facebook által felhasznált áram 83%-a származna széntüzelésű erőművekből - írja a MarketWatch.

Kumi Naidoo, a GreenPeace nemzetközi vezetője levélben fordult Mark Zuckerberghez, a Facebook fiatalon milliomossá vált atyjához, hogy figyelmeztesse, cége veszélyezteti a reputációját azzal, hogy figyelmen kívül hagyja a környezetvédelmi szempontokat döntései során. A Facebook abszolút szembe megy az IT-ipar által követett trenddel - hangsúlyozza Naidoo.

A biztosítékot az csapta ki a GreenPeace-nél, hogy a Facebook új oregoni Prinville-ben létesítendő adatközpontja 83%-ban használna szén alapon megtermelt áramot, ami a környezetvédő szervezet szerint elfogadhatatlan.

A GreenPeace szerint a Facebook-nak volt választása, hogy hol kívánja felépíteni új adatközpontját, így választhatott volna olyan területet is, ahol az adatközpont tiszta/tisztább áramot fogyaszthatna. Az említett területen ugyanis az a PacifiCorp szolgáltatja az áramot, amelynek energiamixében 83%-os súllyal szerepel a szén.

A Facebook azzal védekezik, hogy igenis szem előtt tartja a környezetvédelmet, és direkt azért szándékozik az említett helyre telepíteni új adatközpontját, mert az ottani erősen sivatagi környezet miatt éjszaka nem lesz szükség az energiafogyasztás jelentős részét kitevő hűtők üzemeltetésére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A PacifiCorp szóvivője szerint társaságuk enregiamixében mindössze 58%-ot tesz ki a szén, további 20%-ot a földgáz, valamint 10-10%-ot a víz- és a megújuló energia.

A GreenPeace állítása szerint 500,000 Facebook-használó csatlakozott kezdeményezésükhöz.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 19. 12:50
A reggeli műsor házigazdája szerződésszegés miatt kerül le egy időre a képernyőről.
Holdblog  |  2022. május 19. 09:59
A befektetési világban, a politikában és a gazdaságban rossznál rosszabb hírek követik egymást, az i...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?