29 °C Budapest

20 ezer forinttal alacsonyabb havi törlesztő? Kamatot vágott a Raiffeisen Bank

2010. augusztus 13. 15:02

Az elmúlt hónapokban drasztikusan csökkentek a forint lakás hitelkamatok. A forint lakáshitelek éves kamata már alig haladja meg a 8%-ot, miközben a múlt év decemberében még több, mint 12% volt. Ennek a folyamatnak részeként tovább csökkentette lakossági jelzáloghiteldíjait a Raiffeisen Bank. Az újonnan folyósított forint alapú lakásvásárlási célú hitelek esetében 80, szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében 70 bázisponttal mérsékelte a bank ügyfelei törlesztési terheit.

A kamatcsökkentésnek köszönhetően a havi törlesztőrészletek is rohamosan csökkennek: Toman Róbert, a Raiffeisen Bank üzletágvezetője elmondta, ha valaki ma igényel egy átlagosnak mondható 20 éves futamidejű 7 millió forintos lakáshitelt, akkor a havi törlesztése közel 20 ezer forinttal kevesebb, mint ha múlt év decemberében tette volna ugyanezt.

Toman véleménye szerint a másik tendencia a lakáshitel piacon, hogy egyre több pénzintézet törekszik arra, hogy átláthatóbbá váljanak a hitelköltségek. Ennek megvalósítása természetesen bankonként változik:


Toman Róbert

"Mi egy olyan lakáshitel ajánlatot dolgoztunk ki, mely nem tartalmaz kezelési költséget és hitelbírálati díjat és az ilyen formán leegyszerűsített díjstruktúrának köszönhetően az új folyósítású forint jelzáloghitelek esetében kizárólag az ügyleti kamat mértéke befolyásolja a havi törlesztő részletet, így annak alakulása teljes mértékben átlátható az ügyfelek számára. A fentieken túl jelenlegi akciónk keretében lakáshitelek esetén legfeljebb 40 ezer forintig visszatérítjük a közjegyzői okirat díját, illetve minden jelzálogfedezetű hitel esetében aktív számlahasználó ügyfeleink igénylésenként egy ingatlan értékbecslés díját is visszakapják. A költségcsökkentéseken túlmenően ügyfeleink számára kényelmi szolgáltatást is bevezetünk: sms útján kapnak értesítést benyújtott hitelük bírálatának alakulásáról. A hiteldíj csökkentésével és bizonyos díjtételek elengedésével célunk deklaráltan továbbra is a forint alapú hitelezés ösztönzése"- tette hozzá az üzletágvezető.

Százezer devizahitelest érint visszamenőleges kamatvisszatérítés

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fenti folyamatoknak is köszönhetően június hónapban a forint alapú lakáshiteleket öt éve nem látott volumenben helyezték ki a magyar bankok. A forint alapú lakáshitelezésben sikerült átlépni egy lélektani határt: utoljára 2005 júniusában volt ilyen magas a kihelyezett összeg, összegszerűen 21,6 milliárd forint.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 14:54
A szövetség elnöksége két új taggal bővült, valamint távozott Viniczai András.
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?