33 °C Budapest

Kamatvágás a Raiffeisen Banknál, indul az Újrakezdés Hitel

2010. július 9. 16:58

Július elejétől jelentősen csökkentette lakossági jelzáloghiteldíjait a Raiffeisen Bank. A július 5-étől folyósított forint alapú lakásvásárlási célú hitelek esetében 80, szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében 70 bázisponttal mérsékelte a bank ügyfelei törlesztési terheit. Az elengedett díjak mellett kényelmi szolgáltatás jár az ügyfeleknek, SMS-ben kapnak értesítést lakáshitelük elbírálásáról.

Elengedett díjak

A hiteldíj csökkentése mellett a hitelköltségek átláthatósága és egyszerűsítése érdekében a bank további változásokat is bevezetett ügyfelei hiteltörlesztésének enyhítése érdekében. Ennek megfelelően a 2010. július 5-étől folyósított igénylések esetében a bank megszüntette a kezelési költséget, továbbá jelenleg minden jelzálogfedezetű hitel esetében elengedi a hitelbírálati díjat. A leegyszerűsített díjstruktúrának köszönhetően az új folyósítású forint jelzáloghitelek esetében kizárólag az ügyleti kamat mértéke befolyásolja a havi törlesztő részletet, így annak alakulása teljes mértékben átlátható az ügyfelek számára. A hiteldíj csökkentés és a kezelési költség megszüntetése együttesen több mint 5 000 forinttal teszi olcsóbbá egy 7 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitel havi törlesztését.

"A hiteldíj csökkentésével és bizonyos díjtételek elengedésével célunk a forint alapú hitelezés ösztönzése. Jelenlegi akciónk keretében lakáshitelek esetén legfeljebb 40 000 forintig visszatérítjük a közjegyzői okirat díját, illetve minden jelzálogfedezetű hitel esetében aktív számlahasználó ügyfeleink igénylésenként egy ingatlan értékbecslés díját is visszakapják. A költségcsökkentéseken túlmenően ügyfeleink számára kényelmi szolgáltatást is bevezetünk: sms útján kapnak értesítést benyújtott hitelük bírálatának alakulásáról." - mondta Toman Róbert a Raiffeisen Bank lakossági hitelezési vezetője.

Törlesztéskönnyítés a régi ügyfeleknek

Az új hiteleket igénylő ügyfeleknek nyújtott kedvezmények mellett meglévő hitelügyfeleire is figyel a bank. A hiteltörlesztési nehézséggel küzdő ügyfelei számára számos megoldást dolgozott ki a Raiffeisen Bank.

A törlesztő részlet jelentős növekedése, illetve váratlan élethelyzet bekövetkezése esetén a meglévő hitelügyleten belül lehetőséget nyújt a bank a futamidő növelésére, valamint jelzálogfedezetes hitelek esetében a törlesztőrészlet ideiglenes, legfeljebb két éves periódusra szóló csökkentésére.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Azon ügyfelek részére, akiknek ez nem jelentene megoldást, a Raiffeisen Bank speciális adósságrendező termékét, az Újrakezdés hitelt ajánlja. Az Újrakezdés Hitel igénybevételével fennálló tartozását hosszabb futamidő alatt fizetheti vissza, illetve meghatározott feltételek teljesítése esetén lehetősége nyílik a törlesztőrészlet ideiglenes csökkentésére is (a legfeljebb két éves türelmi időszak alatt).

Azon ügyfeleknek, akiknek az Újrakezdés Hitel nem nyújt teljes körű megoldást, a "lakáshitel mentőcsomagban" előírt szigorú törvényi feltételek teljesítése esetén elérhető az Áthidaló Kölcsön, illetve az Áthidaló kölcsön feltételeit teljesítő ügyfeleink számára bankunk saját konstrukciója az Újrakezdés Plusz hitel.

A THM forint alapú lakáshitelek esetén: 8,65%, forint alapú Személyi Kölcsön Ingatlanfedezettel esetén: 9,74%. 2010. július 5-én érvényes kondíciókkal számolva. A szerződés megkötéséhez a fedezetként felajánlott ingatlan(ok)ra vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok, illetve a havi számlavezetésidíj-mentes Bázis Számlacsomag figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat, értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.
Számlavezetési díjhoz kötött számla nyitása nem szükséges a kölcsönszerződés megkötéséhez.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. július 3. 06:51
(Archívumunkból 2019) Értelmetlenül halmozzák a készpénzt a „hatvan pluszosok”. Legalábbis ez derül...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
MEDIA1  |  2022. július 2. 10:09
Mong Attila újságíró volt a Media1 legutóbbi podcast- és rádióműsorának vendége, akit Németországban...
iO Charts  |  2022. július 1. 19:00
A magas infláció hatását – ami az árszínvonal emelkedésében nyilvánul meg – egy ideje má...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?