32 °C Budapest

Kamatvágás a Raiffeisen Banknál, indul az Újrakezdés Hitel

2010. július 9. 16:58

Július elejétől jelentősen csökkentette lakossági jelzáloghiteldíjait a Raiffeisen Bank. A július 5-étől folyósított forint alapú lakásvásárlási célú hitelek esetében 80, szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében 70 bázisponttal mérsékelte a bank ügyfelei törlesztési terheit. Az elengedett díjak mellett kényelmi szolgáltatás jár az ügyfeleknek, SMS-ben kapnak értesítést lakáshitelük elbírálásáról.

Elengedett díjak

A hiteldíj csökkentése mellett a hitelköltségek átláthatósága és egyszerűsítése érdekében a bank további változásokat is bevezetett ügyfelei hiteltörlesztésének enyhítése érdekében. Ennek megfelelően a 2010. július 5-étől folyósított igénylések esetében a bank megszüntette a kezelési költséget, továbbá jelenleg minden jelzálogfedezetű hitel esetében elengedi a hitelbírálati díjat. A leegyszerűsített díjstruktúrának köszönhetően az új folyósítású forint jelzáloghitelek esetében kizárólag az ügyleti kamat mértéke befolyásolja a havi törlesztő részletet, így annak alakulása teljes mértékben átlátható az ügyfelek számára. A hiteldíj csökkentés és a kezelési költség megszüntetése együttesen több mint 5 000 forinttal teszi olcsóbbá egy 7 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitel havi törlesztését.

"A hiteldíj csökkentésével és bizonyos díjtételek elengedésével célunk a forint alapú hitelezés ösztönzése. Jelenlegi akciónk keretében lakáshitelek esetén legfeljebb 40 000 forintig visszatérítjük a közjegyzői okirat díját, illetve minden jelzálogfedezetű hitel esetében aktív számlahasználó ügyfeleink igénylésenként egy ingatlan értékbecslés díját is visszakapják. A költségcsökkentéseken túlmenően ügyfeleink számára kényelmi szolgáltatást is bevezetünk: sms útján kapnak értesítést benyújtott hitelük bírálatának alakulásáról." - mondta Toman Róbert a Raiffeisen Bank lakossági hitelezési vezetője.

Törlesztéskönnyítés a régi ügyfeleknek

Az új hiteleket igénylő ügyfeleknek nyújtott kedvezmények mellett meglévő hitelügyfeleire is figyel a bank. A hiteltörlesztési nehézséggel küzdő ügyfelei számára számos megoldást dolgozott ki a Raiffeisen Bank.

A törlesztő részlet jelentős növekedése, illetve váratlan élethelyzet bekövetkezése esetén a meglévő hitelügyleten belül lehetőséget nyújt a bank a futamidő növelésére, valamint jelzálogfedezetes hitelek esetében a törlesztőrészlet ideiglenes, legfeljebb két éves periódusra szóló csökkentésére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azon ügyfelek részére, akiknek ez nem jelentene megoldást, a Raiffeisen Bank speciális adósságrendező termékét, az Újrakezdés hitelt ajánlja. Az Újrakezdés Hitel igénybevételével fennálló tartozását hosszabb futamidő alatt fizetheti vissza, illetve meghatározott feltételek teljesítése esetén lehetősége nyílik a törlesztőrészlet ideiglenes csökkentésére is (a legfeljebb két éves türelmi időszak alatt).

Azon ügyfeleknek, akiknek az Újrakezdés Hitel nem nyújt teljes körű megoldást, a "lakáshitel mentőcsomagban" előírt szigorú törvényi feltételek teljesítése esetén elérhető az Áthidaló Kölcsön, illetve az Áthidaló kölcsön feltételeit teljesítő ügyfeleink számára bankunk saját konstrukciója az Újrakezdés Plusz hitel.

A THM forint alapú lakáshitelek esetén: 8,65%, forint alapú Személyi Kölcsön Ingatlanfedezettel esetén: 9,74%. 2010. július 5-én érvényes kondíciókkal számolva. A szerződés megkötéséhez a fedezetként felajánlott ingatlan(ok)ra vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok, illetve a havi számlavezetésidíj-mentes Bázis Számlacsomag figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat, értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.
Számlavezetési díjhoz kötött számla nyitása nem szükséges a kölcsönszerződés megkötéséhez.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?