24 °C Budapest

Milliókkal tartozik a magyar celeb: csavaros jelzáloghitel-csapda

2010. július 7. 04:42

A hírek szerint L. L. Junior közel két éve jelentős összeggel tartozik volt barátnőjének. A lány még jelzáloghitelt is felvett, de mindeddig hiába várta, hogy exe kiegyenlítse tartozását.

A fiatal lány nemrégiben ügyvédhez fordult, aki kilátásba helyezte: bíróság elé citálják Juniort, ha záros határidőn belül nem törleszti a kölcsönt volt szerelmének - értesült a Blikk.

Eladó a legendás magyar sztár budai villája! Túl olcsó 55 millióért? Kattints!

A lány elmondása szerint, a rapper közös jövővel, házassággal, gyerekekkel hitegette, ezért ő megbízott benne.

"2008 őszén Junior nagyon el volt keseredve, azt mondta nekem, hogy nagy bajban van, pénz kell neki, amit majd megad. Nagyon féltettem, ezért felvettem a lakásomra 4,2 millió forint jelzáloghitelt. Azonban ez nem volt elég neki, így a szüleimtől még kértem további 1,1 milliót, hogy oda tudjam adni" - mondta a lapnak a lány, akit állítása szerint azzal hitegetett Junior, hogy a májusban járó szerzői jogdíjából rendezi a tartozását. 


A hölgyet leginkább az bántja, hogy amíg a sztár éli az életét, ő 20 évig nyögheti a havi 50 ezer forintos jelzáloghitelt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyar lakások ötöde terhelt jelzáloggal

A magyar lakásállomány közel kétötöde terhelt jelzáloggal. Ha L.L. Junior ex-barátnője visszakapná a 4,2 millió forintot, fontos tudnia, hogy ha visszafizeti a fennmaradó kölcsönt, akkor ez szerződésmódosításnak minősül, amiért a bankok extra díjat kérnek. A végtörlesztési díjnak nevezett költségek eltérhetnek egymástól; van olyan bank, amely a hitelezett összeg bizonyos százalékát és fix összeget is kér, más bankok pedig csak fix összeget kérnek végtörlesztés esetén.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 14:37
Hamarosan folytatódhat Charlie Brooker népszerű sorozata.
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
MNB Intézet  |  2022. május 17. 10:15
Fizetnénk-e azért, hogy szén-dioxid-kibocsátásunk káros hatásait ellensúlyozzuk? Egy kutatás szerint...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?