18 °C Budapest

Milliókkal tartozik a magyar celeb: csavaros jelzáloghitel-csapda

2010. július 7. 04:42

A hírek szerint L. L. Junior közel két éve jelentős összeggel tartozik volt barátnőjének. A lány még jelzáloghitelt is felvett, de mindeddig hiába várta, hogy exe kiegyenlítse tartozását.

A fiatal lány nemrégiben ügyvédhez fordult, aki kilátásba helyezte: bíróság elé citálják Juniort, ha záros határidőn belül nem törleszti a kölcsönt volt szerelmének - értesült a Blikk.

Eladó a legendás magyar sztár budai villája! Túl olcsó 55 millióért? Kattints!

A lány elmondása szerint, a rapper közös jövővel, házassággal, gyerekekkel hitegette, ezért ő megbízott benne.

"2008 őszén Junior nagyon el volt keseredve, azt mondta nekem, hogy nagy bajban van, pénz kell neki, amit majd megad. Nagyon féltettem, ezért felvettem a lakásomra 4,2 millió forint jelzáloghitelt. Azonban ez nem volt elég neki, így a szüleimtől még kértem további 1,1 milliót, hogy oda tudjam adni" - mondta a lapnak a lány, akit állítása szerint azzal hitegetett Junior, hogy a májusban járó szerzői jogdíjából rendezi a tartozását. 


A hölgyet leginkább az bántja, hogy amíg a sztár éli az életét, ő 20 évig nyögheti a havi 50 ezer forintos jelzáloghitelt.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyar lakások ötöde terhelt jelzáloggal

A magyar lakásállomány közel kétötöde terhelt jelzáloggal. Ha L.L. Junior ex-barátnője visszakapná a 4,2 millió forintot, fontos tudnia, hogy ha visszafizeti a fennmaradó kölcsönt, akkor ez szerződésmódosításnak minősül, amiért a bankok extra díjat kérnek. A végtörlesztési díjnak nevezett költségek eltérhetnek egymástól; van olyan bank, amely a hitelezett összeg bizonyos százalékát és fix összeget is kér, más bankok pedig csak fix összeget kérnek végtörlesztés esetén.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?