25 °C Budapest

Milliós PSZÁF-bírság több nyugdíjpénztárnak

2010. május 20. 08:02

Több nyugdíjpénztárat is megbírságolt különböző hiányosságok miatt a napokban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

A legnagyobb bírságot az AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárra rótta ki a felügyelet, amelynek magánpénztári ágát 5 millió, önkéntes ágát pedig 2 millió forintra büntette, s határozatában a hiányosságokat tíz sűrűn teleírt oldalon részletezte.

Az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár önkéntes pénztári ágazatát 1,5 millió forintos bírsággal sújtotta a felügyelet, egyben felszólította arra, hogy a jövőben a felügyelet előzetes engedélye alapján vezesse be az önkéntes pénztári ágazatban működtetett választható portfóliós rendszer módosítását, az engedély kézhezvételét követő hatállyal, ugyanis a szabályozás szerint e portfólió működtetése és módosítása felügyeleti engedélyhez kötött.

Hasonló probléma volt a Generali Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár önkéntes ágánál is, amelyet 1 millió forintra bírságolt a PSZÁF, és kötelezte arra, hogy az önkéntes pénztári ágazatban működtetett választható portfóliós rendszer módosítását a felügyelet előzetes engedélye alapján vezesse be. Kötelezte a Generalit arra is, hogy az önkéntes pénztári ágazatban bevezetett ELDORADÓ FIX elnevezésű portfólióba további tagokat kizárólag a felügyelet választható portfóliós rendszer módosítását engedélyező határozatának kézhezvételét követően vegyen fel.

Egymilliós bírságot kapott az MKB Nyugdíjpénztár önkéntes ágazata is, amelynek intézkedési tervet kell készítenie a választható portfóliós, az elszámoló egységes és az új nyilvántartó rendszerre történő átállással kapcsolatos hibák, hiányosságok rendezésére. Felszólította az MKB klasszát arra is a felügyelet, hogy tagi elszámolások során a jogszabályban előírt határidőket tartsa be.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 25. 22:06
A még februárban betiltott Szputnyik és RT (Russia Today) különböző propagandacsatornáin túl az Euró...
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22