18 °C Budapest

Ezért osztják a lakáshitelt a brit bankok?

2010. május 17. 16:58

A brit jelzáloghitelezési tanács jelentése szerint februárról márciusra 25%-kal 45 ezerre emelkedett a lakásvásárlók által benyújtott és sikeresen elbírált új hitelkérelmek száma.

A tanács főigazgatója elmondta, hogy a márciusi számok mindenképpen bíztatóak, azonban az első negyedévben összességében még így is 35%-kal kevesebb volt a hitelkérelmek száma, mint az előző év utolsó negyedévében.


Forrás: BBC

Ennek hátterében minden bizonnyal az áll, hogy december végén megváltoztak az illetékkedvezményekre vonatkozó szabályok, így sokan még az előző évben letudták a lakásvásárlásukat.

A statisztikák szerint a lakáshitel igénylők által befizetett önerő átlagosan 24%-ra tehető, ami egy százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban, igaz eközben emelkedtek az ingatlanárak.

A lakáspiac élénkülése a hitelezés erősödéséhez vezetett, de a bankoknak nem szabad elfelejtkezniük az egyéb kötelezettségeikről sem.A brit kormány a válság miatt körülbelül 300 milliárd fontot pumpált a bankszektorba, aminek a törlesztése folyamatos terhet ró a hitelezőkre a következő néhány évben.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ennek kigazdálkodása azonban csak úgy lehetséges, ha a jövedelmező üzletágat erősítik. Ennek megfelelően a piacon már vannak 0-5% önerővel elérhető hiteltermékek, de a legdinamikusabb emelkedés a 10-15%-kal igényelhető konstrukciók körében volt megfigyelhető.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?