Ezért osztják a lakáshitelt a brit bankok?

2010. május 17. 16:58

A brit jelzáloghitelezési tanács jelentése szerint februárról márciusra 25%-kal 45 ezerre emelkedett a lakásvásárlók által benyújtott és sikeresen elbírált új hitelkérelmek száma.

A tanács főigazgatója elmondta, hogy a márciusi számok mindenképpen bíztatóak, azonban az első negyedévben összességében még így is 35%-kal kevesebb volt a hitelkérelmek száma, mint az előző év utolsó negyedévében.


Forrás: BBC

Ennek hátterében minden bizonnyal az áll, hogy december végén megváltoztak az illetékkedvezményekre vonatkozó szabályok, így sokan még az előző évben letudták a lakásvásárlásukat.

A statisztikák szerint a lakáshitel igénylők által befizetett önerő átlagosan 24%-ra tehető, ami egy százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban, igaz eközben emelkedtek az ingatlanárak.

A lakáspiac élénkülése a hitelezés erősödéséhez vezetett, de a bankoknak nem szabad elfelejtkezniük az egyéb kötelezettségeikről sem.A brit kormány a válság miatt körülbelül 300 milliárd fontot pumpált a bankszektorba, aminek a törlesztése folyamatos terhet ró a hitelezőkre a következő néhány évben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ennek kigazdálkodása azonban csak úgy lehetséges, ha a jövedelmező üzletágat erősítik. Ennek megfelelően a piacon már vannak 0-5% önerővel elérhető hiteltermékek, de a legdinamikusabb emelkedés a 10-15%-kal igényelhető konstrukciók körében volt megfigyelhető.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?