Referenciakamathoz köti a hiteltörlesztőket az OTP

2009. december 14. 14:32

Referenciakamathoz kötött forint és euró alapú, piaci kamatozású lakás- és jelzálog típusú hitelek is elérhetőek lesznek 2009. december 14-étől az OTP Bank Nyrt.-nél - közölte Illés Zoltán ügyvezető igazgató.

Az új hitelfajták bevezetésével az a szándéka az OTP-nek, hogy az ügyfelek számára még inkább kiszámítható és ellenőrizhető törlesztőrészletű kölcsönöket tegyenek elérhetővé. Az euró alapú hitelek vonzó alternatívájaként megjelenő forint alapú hitelszolgáltatását a bank azoknak ajánlja, akik nem kívánnak árfolyamkockázatot vállalni, fontos számukra a törlesztőrészletek kiszámíthatósága, de nem felelnek meg a támogatott forint hitelek feltételeinek.

Azok számára is kedvező megoldást jelenthet ez a hiteltermék, akiknek a támogatott forint hitelek maximális összegénél több pénzre van szükségük. A hitel kamata az első évben fix, majd a második évtől a 3 hónapos budapesti bankközi kamatlábhoz (BUBOR) kötötten havonta változhat - közölte a hitelintézet ügyvezető igazgatója. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi csökkenő forintkamattrend fennmaradása esetén az ügyfelek havi törlesztési terhei is mérséklődhetnek. Az új hiteleket az OTP Banknál rendszeres, illetve folyamatos jövedelem-átutalással rendelkező, számlájukat szolgáltatói díjak kiegyenlítésére is aktívan használó ügyfelek 0,5 százalékpont kamatkedvezménnyel is igénybe vehetik, a Bizalom hitelkonstrukció keretében.

December 14-étől az újonnan befogadott euró alapú lakás- és jelzálog típusú hiteleinél is alkalmazza a bank a referenciakamathoz kötött árazást. Ebben a termékkörben a hitelek már a folyósítás időpontjától kezdődően az eurózónán belüli bankközi kamatlábhoz (EURIBOR) kötötten kamatoznak. A referenciakamatlábak a banki forrásköltségek egyik fontos elemét tükrözik, így az automatikus követésükkel a banki forrásköltségek ezen elemének változása megkérdőjelezhetetlen módon érvényesül a hitelek árazásában - hívta fel a figyelmet Illés Zoltán. Az euró alapú ingatlanhitelek kínálatában ugyancsak megtalálhatók a 0,5 százalékponttal alacsonyabb kamatozású Bizalom hitelek, illetve a lakáshiteleket az ügyfelek OTP Lakástakarék szerződéssel is kombinálhatják - az egyenletes törlesztésű alaptermékhez képest - 15 százalékkal alacsonyabb induló törlesztőrészlet elérése érdekében. 

Illés Zoltán tájékoztatása szerint a jelzálogalapú hiteleknél idén, az első háromnegyed évben a folyósítási dinamikában mérsékelt, de már mérhető pozitív elmozdulást tapasztalt a bank: az első negyedéves 11,8 milliárd forint kihelyezést a másodikban 16,8 milliárd forint követte, majd a harmadikban, 17 százalékos növekedés után közelítette a 20 milliárd forintot.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. október 5. 20:30
Éppen gondolkodtam, hogy lassan kellene a gyerekeknek saját bankkártya és alkalmazás hozzá, csak hog...
Kasza Elliott-tal  |  2022. október 5. 19:27
Ha érdekel az osztalékalapú befektetés, olvasgatod itt a blogon az elemzéseimet, velem együtt k...
MEDIA1  |  2022. október 5. 19:14
A nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG lesz a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kr...
Bankmonitor  |  2022. október 5. 15:07
A babaváró hitel önmagában is egy igen kedvez konstrukció, hiszen a kölcsönhöz kamatmentesség és tar...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?