12 °C Budapest

Referenciakamathoz köti a hiteltörlesztőket az OTP

2009. december 14. 14:32

Referenciakamathoz kötött forint és euró alapú, piaci kamatozású lakás- és jelzálog típusú hitelek is elérhetőek lesznek 2009. december 14-étől az OTP Bank Nyrt.-nél - közölte Illés Zoltán ügyvezető igazgató.

Az új hitelfajták bevezetésével az a szándéka az OTP-nek, hogy az ügyfelek számára még inkább kiszámítható és ellenőrizhető törlesztőrészletű kölcsönöket tegyenek elérhetővé. Az euró alapú hitelek vonzó alternatívájaként megjelenő forint alapú hitelszolgáltatását a bank azoknak ajánlja, akik nem kívánnak árfolyamkockázatot vállalni, fontos számukra a törlesztőrészletek kiszámíthatósága, de nem felelnek meg a támogatott forint hitelek feltételeinek.

Azok számára is kedvező megoldást jelenthet ez a hiteltermék, akiknek a támogatott forint hitelek maximális összegénél több pénzre van szükségük. A hitel kamata az első évben fix, majd a második évtől a 3 hónapos budapesti bankközi kamatlábhoz (BUBOR) kötötten havonta változhat - közölte a hitelintézet ügyvezető igazgatója. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi csökkenő forintkamattrend fennmaradása esetén az ügyfelek havi törlesztési terhei is mérséklődhetnek. Az új hiteleket az OTP Banknál rendszeres, illetve folyamatos jövedelem-átutalással rendelkező, számlájukat szolgáltatói díjak kiegyenlítésére is aktívan használó ügyfelek 0,5 százalékpont kamatkedvezménnyel is igénybe vehetik, a Bizalom hitelkonstrukció keretében.

December 14-étől az újonnan befogadott euró alapú lakás- és jelzálog típusú hiteleinél is alkalmazza a bank a referenciakamathoz kötött árazást. Ebben a termékkörben a hitelek már a folyósítás időpontjától kezdődően az eurózónán belüli bankközi kamatlábhoz (EURIBOR) kötötten kamatoznak. A referenciakamatlábak a banki forrásköltségek egyik fontos elemét tükrözik, így az automatikus követésükkel a banki forrásköltségek ezen elemének változása megkérdőjelezhetetlen módon érvényesül a hitelek árazásában - hívta fel a figyelmet Illés Zoltán. Az euró alapú ingatlanhitelek kínálatában ugyancsak megtalálhatók a 0,5 százalékponttal alacsonyabb kamatozású Bizalom hitelek, illetve a lakáshiteleket az ügyfelek OTP Lakástakarék szerződéssel is kombinálhatják - az egyenletes törlesztésű alaptermékhez képest - 15 százalékkal alacsonyabb induló törlesztőrészlet elérése érdekében. 

Illés Zoltán tájékoztatása szerint a jelzálogalapú hiteleknél idén, az első háromnegyed évben a folyósítási dinamikában mérsékelt, de már mérhető pozitív elmozdulást tapasztalt a bank: az első negyedéves 11,8 milliárd forint kihelyezést a másodikban 16,8 milliárd forint követte, majd a harmadikban, 17 százalékos növekedés után közelítette a 20 milliárd forintot.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 3. 10:23
A mögöttünk hagyott héten is kitett magáért a Bankmonitor csapata: elhoztuk nektek a legfontosabb pé...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 2. 16:38
Nem vettem és nem adtam el semmit. Osztalékot öt cégtől is kaptam: T, NWBI, OHI, PFC, ABBV.Változáso...
Holdblog  |  2024. március 2. 09:07
Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új...
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 3. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem