28 °C Budapest

Szélnek eresztett pénznyelő plasztikok

Pénzcentrum
2009. november 13. 12:02

A jegybank szerepét betöltő Federal Reserve frissen közzétett statisztikái szerint szeptember végére éves szinten az előző hónappal megegyező mértékben 13,1 %-kal csökkent az amerikaiak folyószámlahitel és hitelkártya adósság állománya. Egy hónap alatt közel 10 milliárd dollárral csökkent és már második hónapja a 900 milliárd dollár alatti sávban található az összesített állomány.

A kiigazított augusztusi és a frissen közzétett szeptemberi adatok szerint folytatódott az idei évben töretlen lefelé irányuló tendencia a folyószámlahitel és a hitelkártya adósságok tekintetében. Az idei év elejétől már mintegy 70 milliárd dollárral, a tavaly őszi csúcstól számítva körülbelül 85 milliárd dollárral szűkültek a hitelkeretek.

Terítettek a bankok: felforgattuk a kártyáikat

A mélyrepülés részben annak köszönhető, hogy az ügyfelek egy része önszántából igyekszik megszabadulni a hitelkártyájától, míg másoknak a számlavezető pénzintézet nem újítja meg a lejáró hitelkeretét. A legfrissebb adatok szerint szeptember végén összesen 889 milliárd dollárral tartoztak az ügyfelek.

Forrás: Cardtrak

Az államokban már több mint száz pénzintézet ment csődbe idén, a hitelállomány szűkülésével járó bevételcsökkenés hatására ez a szám tovább emelkedhet. A hitelállomány csökkenése ugyanakkor egyfajta portfolió-tisztulással is jár, mivel kikerülhetnek az állományból a problémás és a magasabb visszafizetési kockázattal járó tételek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hazánkban az elmúlt években a laza hitelbírálati feltételeknek köszönhetően a bankok szórták a hitelkártyákat az ügyfeleknek. A válság több sallert is kiosztott, ebből az egyik legnagyobbat a hitelkártya üzletág kapta. Aki nem képes időre feltölteni a hitelkeretét, az jobban jár, ha a tengerentúli ügyfelekhez hasonlóan még azelőtt leadja a kártyáját, hogy a pénznyelő étvágya fokozódna, mert arra más vagyontárgyunk is rámehet.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 18. 17:04
Reagált a TV2 Csoport sajtóosztálya a Media1 érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy a Nielsen Közöns...
Kiszámoló  |  2024. július 18. 15:20
Írtam egy cikket a napokban, hogy mennyire elképesztő módon felemeli a kormány a tranzakciós adót és...
Bankmonitor  |  2024. július 18. 12:48
A személyi kölcsönöknél, mint minden hitelnél nagyon fontos a kamat, a törlesztőrészlet. De érdemes...
Holdblog  |  2024. július 18. 08:11
A különadókkal kapcsolatos friss bejelentésről és a pénzügyi szektor reakciójáról kérdezték az ATV-b...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm