11 °C Budapest

Szélnek eresztett pénznyelő plasztikok

Pénzcentrum
2009. november 13. 12:02

A jegybank szerepét betöltő Federal Reserve frissen közzétett statisztikái szerint szeptember végére éves szinten az előző hónappal megegyező mértékben 13,1 %-kal csökkent az amerikaiak folyószámlahitel és hitelkártya adósság állománya. Egy hónap alatt közel 10 milliárd dollárral csökkent és már második hónapja a 900 milliárd dollár alatti sávban található az összesített állomány.

A kiigazított augusztusi és a frissen közzétett szeptemberi adatok szerint folytatódott az idei évben töretlen lefelé irányuló tendencia a folyószámlahitel és a hitelkártya adósságok tekintetében. Az idei év elejétől már mintegy 70 milliárd dollárral, a tavaly őszi csúcstól számítva körülbelül 85 milliárd dollárral szűkültek a hitelkeretek.

Terítettek a bankok: felforgattuk a kártyáikat

A mélyrepülés részben annak köszönhető, hogy az ügyfelek egy része önszántából igyekszik megszabadulni a hitelkártyájától, míg másoknak a számlavezető pénzintézet nem újítja meg a lejáró hitelkeretét. A legfrissebb adatok szerint szeptember végén összesen 889 milliárd dollárral tartoztak az ügyfelek.

Forrás: Cardtrak

Az államokban már több mint száz pénzintézet ment csődbe idén, a hitelállomány szűkülésével járó bevételcsökkenés hatására ez a szám tovább emelkedhet. A hitelállomány csökkenése ugyanakkor egyfajta portfolió-tisztulással is jár, mivel kikerülhetnek az állományból a problémás és a magasabb visszafizetési kockázattal járó tételek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hazánkban az elmúlt években a laza hitelbírálati feltételeknek köszönhetően a bankok szórták a hitelkártyákat az ügyfeleknek. A válság több sallert is kiosztott, ebből az egyik legnagyobbat a hitelkártya üzletág kapta. Aki nem képes időre feltölteni a hitelkeretét, az jobban jár, ha a tengerentúli ügyfelekhez hasonlóan még azelőtt leadja a kártyáját, hogy a pénznyelő étvágya fokozódna, mert arra más vagyontárgyunk is rámehet.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 18:33
A Google szerint a PestiSrácok szerződést szegett azzal, hogy megkerülve a YouTube szabályait a néhá...
Kiszámoló  |  2023. március 24. 17:08
Kovács Tamás Egy névtelenséget kérő Wise alkalmazott küldte ezt a levelet a blogban is említett fize...
Buxelliott  |  2023. március 24. 15:56
Feljöttünk várakozás szerint az ellenálláshoz, ahonnan lefordul a piac. A folytásra még mindkét lehe...
MNB Intézet  |  2023. március 24. 11:44
Az SVB esete ismét rávilágít arra, hogy a bankok megmentése ellentmondásos kormányzati döntés lehet,...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?